Υπόσχεση για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά

Εδώ και χρόνια τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης ” Η ΑΓΑΠΗ” έχουν δείξει στην τοπική κοινωνία το δρόμο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Εδώ και χρόνια τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης ” Η ΑΓΑΠΗ” έχουν δείξει  στην τοπική κοινωνία το δρόμο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. 


Έχουν αποδείξει πως δέκα μόλις λεπτά από το χρόνο μας αρκούν για να σώσουν μια ζωή. Η προσφορά αίματος, είναι προσφορά αγάπης, είναι προσφορά ζωής  και για αυτό προσπαθούν μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν, μια από τις οποίες είναι  και ο ετήσιος χορός τους για την κοπή της βασιλόπιτας, να κάνουν κοινωνούς όσους περισσότερους πολίτες  μπορούν σε αυτή τους την προσπάθεια.


Και η αλήθεια είναι πως το έργο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ” έχει αναγνωριστεί και αγκαλιαστεί από όλους, τοπικές αρχές και πολίτες. Έτσι το περασμένο Σάββατο  ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου και έδωσαν τον παρόν στην εκδήλωση για τη νέα χρονιά και την κοπή της πίτας τους, που έλαβε χώρα σε γνωστό κοσμικό κέντρο του νομού.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου και οικοδεσπότης της βραδιάς, κ. Γιάννης Παπαχρόνης, υποδέχτηκε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιεθωρίου, κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος και ευλόγησε την πίτα, το Βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κ. Παναγιώτης Σγουρίδη, το Νομάρχη Ξάνθης, κ. Γιώργο Παυλίδη, το Δήμαρχο Βιστωνίδα, Νίκος Ζλάτκο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, Θεολόγο Καλαϊτζή, καθώς και λοιπούς αιρετούς της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους φορέων, αλλά και τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου. 


Στο χαιρετισμό του ο κ. Παπαχρόνης έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του Συλλόγου, καθώς και τους στόχους της κοινωνικής τους προσφοράς για την νέα χρονιά.


Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, σημείωσε πως για δέκατη συνεχή χρονιά μέσω αυτής της εκδήλωσης ο Σύλλογος τιμά τον κόσμο που δίνει λίγο από το αίμα του για το συνάνθρωπό του.


“Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας. Για πρώτη φορά τη χρονιά που μας πέρασε, συγκεντρώσαμε πάνω από 4000 μονάδες αίματος. Τέσσερις χιλιάδες χέρια  έδωσαν αίμα για ανακούφιση κυρίως παιδιών. Εμείς ζούμε και  συμπάσχουμε καθημερινά τον πόνο των ανθρώπων που απευθύνονται σε μας για βοήθεια”, σημείωσε χαρακτηριστικά.


Αξίζει πάντως να επισημανθεί πως μέσα σε μια τριετία υπήρξε αύξηση της προσφοράς αίματος του Συλλόγου και άρα και νέων μελών της τάξη του 62%.


Σημαντική είναι και η προσφορά της νεολαίας στο έργο του Συλλόγου. Απόδειξη και οι μαθητές του ΙΕΚ Ξάνθης, όπου χθες Δευτέρα πάνω από 50 παιδιά προσήλθαν στο Νοσοκομείο για να δώσουν αίμα για τις ανάγκες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Η ΑΓΑΠΗ”.


Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παπαχρόνης προέτρεψε  όλους μας από 18 έως 65 ετών να δίνουμε δυο φορές το χρόνο αίμα, γιατί αξίζει πραγματικά τον κόπο και για μας, αλλά και για τον συνάνθρωπό μας.


Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως για έβδομη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ”, έρχεται πρώτος και χωρίς αντίπαλο σε όλη τη Ελλάδα.


Όσο τέλος για τον τυχερό της βραδιάς που έτυχε το τυχερό νόμισμα της πίτας του Συλλόγου ήταν ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονας, ο οποίος επεσήμανε πως αφού έπεσε στην Εκκλησία, είναι σα να έπεσε σε όλους, ευχόμενος καλή συνέχεια στο έργο του Συλλόγου.


Δέσποινα Γκούμα


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button