Ανυπόφορη η ζωή στα παραλίμνια χωριά της Ξάνθης από τα σμήνη των κουνουπιών που κατακλύζουν τις περιοχές.

Ερασιτέχνη, χαμομέρη και τζογαδόρο αποκάλεσαν στο Γιούρογκρουπ τον Ελληνα υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ολοι οι υπουργοί οικονομικών φαίνονται απαισιόδοξοι για κάποια συμφωνία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις 20 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τη δημιουργική Βαρουφική ασάφεια, εκτός από τον έλληνα υπουργό οικονομικών που βλέπει, ότι οι συζητήσεις σύντομα θα ολοκληρωθούν και θα επέλθει συμφωνία.

Ερασιτέχνη, χαμομέρη και τζογαδόρο αποκάλεσαν στο Γιούρογκρουπ τον Ελληνα υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ολοι οι υπουργοί οικονομικών φαίνονται απαισιόδοξοι για κάποια συμφωνία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις 20 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τη δημιουργική Βαρουφική ασάφεια, εκτός από τον έλληνα υπουργό οικονομικών που βλέπει, ότι οι συζητήσεις σύντομα θα ολοκληρωθούν και θα επέλθει συμφωνία.

Αυτό το έργο – θρίλερ το ακούμε και το ζούμε από τα τέλη Φεβρουαρίου και η τετράμηνη παράταση γέφυρα, δυστυχώς δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, την ώρα που η κλεψύδρα της τετράμηνης παράτασης τελειώνει.

 

Πολλά κυβερνητικά στελέχη κάνουν αναφορές στα τηλεοπτικά κανάλια μιλώντας για εκλογές και για δημοψήφισμα.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια και φαίνεται ότι, έχει διαχωρίσει τη θέση του από την επίσημη γραμμή Τσίπρα – Μαξίμου.

Τι το καινούργιο θα μας φέρουν οι εκλογές ή το δημοψήφισμα; Και την επομένη ημέρα η κυβέρνηση θα έχει ν’ αντιμετωπίσει τους δανειστές και θα συζητήσει το οικονομικό ελληνικό πρόβλημα και τη διαπραγμάτευση.

Μπορεί ο ελληνικός λαός να έδωσε ή να δώσει εντολές διακυβέρνηση της χώρας, όμως οι ευρωπαίοι δε είναι υποχρεωμένοι να συμφωνήσουν δανείζοντας αρκετά δις ευρώ σε μια χώρα με οξύτατα οικονομικά προβλήματα και με μια κυβέρνηση που εξακολουθεί να νομοθετεί άσχετα νομοσχέδια, όπως η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’ και να προετοιμάζουν το βραχιολάκι και κατ’ οίκον περιορισμό του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού, λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του.

Η λαϊκή παροιμία “άλλα λογαριάζει ο γάϊδαρος και άλλα ο γαϊδουριάρης” ταιριάζει απόλυτα με τις σχέσεις και τα βαθυσόχαστα βαρουφακικά δυσνόητα νοήματα της διαπραγμάτευσης.

 

Η νέα μόδα των σκυλάδικων δίνει και παίρνει και στην πόλη μας.

Κυρίες και δεσποινίδες, κύριοι και νεαρά αγόρια κυκλοφορούν στην Ξάνθη με ένα σκυλί.

Δεν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και για τις σωματικές ανάγκες των σκύλων χρησιμοποιούνται τα πάρκα και οι δρόμοι, αδιαφορώντας οι σκυλοϊδιοκτήτες για τα προβλήματα που “δημιουργούνται” σε πάρκα και σε δρόμους της πόλης μας.

Θα πρέπει να υποχρεωθούν “οι φιλόζωοι” και οι φιλοζωϊκές εταιρείες σε κάθε σκυλί – κατοικίδιο να τοποθετήσουν τσιπάκι αναγνώρισης του ιδιοκτήτη, ώστε να μη γεμίζει η Ξάνθη από αδέσποτα σκυλιά, όταν οι ιδιοκτήτες τους βαρεθούν τη “σκυλίσια ζωή” και τ’ αφήσουν ελεύθερα στους δρόμους.

 

Ξεκίνησε και γίνεται ανυπόφορη η ζωή στα παραλίμνια χωριά της Ξάνθης από τα σμήνη των κουνουπιών που κατακλύζουν τις περιοχές.

Θα πρέπει η περιφέρεια ΑΜΘ και ο κ. Παυλίςη προσωπικά να βρει τρόπο, ώστε, να γίνουν οι απαραίτητοι και αναγκαίοι ψεκασμοί.

Αν δε γίνουν οι ενέργειες άμεσα, δε θα καταπολεμηθούν οι πρώτες γενιές και τα προβλήματα θα είναι οξύτερα.

Λένε ότι, αυτό που μπορείς και πρέπει να κάνεις σήμερα, μην το αναβάλεις για αύριο, γιατί το πρόβλημα μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο και δύσκολα λύνεται.

Κύριε περιφερειάρχα κινηθείτε γρήγορα γιατί, θα αντιμετωπίσετε την έντονη αντίδραση και την κατακραυγή της κοινωνίας.

 

Πολλές και βαρύγδουπες οι δηλώσεις και οι ενστάσεις των περιφερειαρχών και δημάρχων για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης για τη μεταφορά των ταμειακών τους διαθεσίμων στην τράπεζα Ελλάδος.

Οι περιφέρειες και οι δήμου ζουν, αναπνέουν και υπάρχουν, χάρις στην ευσπλαχνία της εκάστοτε κυβέρνησης και τα χρήματα που δίνονται μέσω του προϋπολογισμού.

Είναι υπερχρεωμένοι και τα όποια ταμειακά τους διαθέσιμα είναι ότι περισσεύει από την κρατική επιχορήγηση.

Κατά τα άλλα οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες κάνουν αναφορές για ταμειακά διαθέσιμα των δημοτών.

Εχει ήδη βρεθεί λύση και σχεδόν έχουν συμφωνήσει με τη ΠΝΠ και τα ταμειακά διαθέσιμα θα κατατεθούν στην τράπεζα Ελλάδος και υπό μορφή ρέπος 15 – 20 ημερών θα χρησιμοποιηθούν για τις εσωτερικές και εξωτερικές ανάγκες της κυβέρνησης.

 

Από το 2010 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 οι κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμου και Σαμαράς χρέωσαν τη χώρα σε Ε.Ε. και στο ΔΝΤ 220 δις ευρώ περίπου.

Με τα δανεικά της περιόδου 2010 – 2014 οι κυβερνήσεις εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του και σε συνδυασμό με την υπερπληροφόρηση και το “κόψιμο” μισθών και συντάξεων έκαναν οικονομική πολιτική.

Σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και ο ελληνικός λαός πληρώνουν τα σπασμένα εκείνης της περιόδου, χωρίς να έχουν έρθει η οικονομική ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η μείωση της ανεργίας και οι καλύτερες μέρες για τους έλληνες.

Πάντα ο υπερδανεισμός τροφοδοτεί την ύφεση και ποτέ το χρέος δε σβήνεται, δε μειώνεται με δανεικά.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button