Η πίστη του καθενός δεν είναι το ζητούμενο των εκλογών του Ιανουαρίου.

Αν και κατά κάποιους “άθεος” ο Τσίπρας έκανε το καθήκον του με την παρουσία του στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά, ανέφεραν ξένα ΜΜΕ και αναπαρήγαγαν τα γνωστά ελληνικά.

Η ψήφος των ελλήνων ψηφοφόρων στις εκλογές στις 25 του Γενάρη δεν έχει καμία σχέση με το θρησκευτικό συναίσθημα του έλληνα… δεν εκλέγουμε αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτες.

Αν και κατά κάποιους “άθεος” ο Τσίπρας έκανε το καθήκον του με την παρουσία του στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά, ανέφεραν ξένα ΜΜΕ και αναπαρήγαγαν τα γνωστά ελληνικά.

Η ψήφος των ελλήνων ψηφοφόρων στις εκλογές στις 25 του Γενάρη δεν έχει καμία σχέση με το θρησκευτικό συναίσθημα του έλληνα… δεν εκλέγουμε αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτες.

Αυτοί που διακηρύττουν την πίστη τους με μεγαλοσταυρίες και λόγια κενού περιεχομένου και δεν την διατρανώνουν με έργα προς τον πλησίον είναι πάντα οι ίδιοι για τους οποίους ο Χριστός είπε: “Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές, που διυλίζετε τον κόνωπα και καταπίνετε την κάμηλο”.

Η πίστη του καθενός δεν είναι το ζητούμενο των εκλογών του Ιανουαρίου.

Η πολιτική, οικονομική, εθνική και κοινωνική υπόσταση της χώρας (κάποιοι προσπαθούν να το αποσιωπήσουν και να αποποιηθούν τις ευθύνες τους) είναι το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών.

Συγκρούονται τα πεπραγμένα των εφαρμοσθέντων πολιτικών με νέο και την ελπίδα που έρχεται.

Η γέννα παντού και πάντα είναι επώδυνη, η μαγεία και η χαρά της επόμενης στιγμής καθορίζει και συμβάλει θετικά και υπερβαίνει τα όποια προβλήματα στη ζωή μας… στην πορεία μας… κάτω από το τόξο ενός χρόνου καταλυτικού που ενεδρεύει σε κάθε μας βήμα.

 

Το ΠΑΣΟΚ, κατά τον κ. Βενιζέλο, είναι το κόμμα που εγγυάται… που θα συμβάλει… θα… θα… στην ομαλή πορεία της χώρας, είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κορμό τη ΝΔ, βάζοντας πάνω από προσωπικά και κομματικά συμφέροντα τη σωτηρία και την ευημερία της χώρας, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Καμία αναφορά για τους υπουργικούς θώκους των πρωτοκλασάτων (πιστών στον ίδιο) βουλευτών του κόμματος.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έχοντας τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε κάποιους τομείς της συγκυβέρνησης πήρε για τον εαυτό του και την αντιπροεδρεία της κυβέρνησης και το υπουργείο εξωτερικών.

Κατά τα άλλα… είμαστε πάνω από προσωπικά και κομματικά συμφέροντα.

Καληνύχτα σας κ. Ευάγγελε Βενιζέλε… γιατί όλοι εμείς δεν είμαστε και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα…

 

Είναι αδιαμφισβήτητο, πασιφανές και ηλίου φαεινότερο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει, δε διαθέτει ανάλογα στελέχη, να επανδρώσουν τα ψηφοδέλτια του στην περιφέρεια, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην πρωτεύουσα και σε κάποιες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές θα προτείνουν, θα απαιτήσουν από την κεντρική επιτροπή, υποψηφιότητες, ίσως, κατώτερες των περιστάσεων, όπως συνέβη και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Ας περιμένουμε να κρίνουμε τους υποψηφίους που θα προταθούν και θα πάρουν το χρίσμα, ας μη βιαστούμε, αν και τα μηνύματα που μας έρχονται δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

 

Δε σταμάτησε στην ακριτική Ορεστιάδα ο Αντώνης Σαμαράς για να συνομιλήσει με το δήμαρχο της πόλης και να ακούσει τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής για το κλείσιμο του εργοστασίου ζαχάρεως της Ορεστιάδος, οδηγώντας εργαζόμενους και τευτλοπαραγωγούς στην ανεργία, σε απόγνωση και οικονομική εξαθλίωση.

Φαίνεται, ότι ο υφυπουργός παιδείας ο Ορεστιαδίτης Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος τον “φυγάδευσε” από παράδρομους ατραπούς.

Η απάντηση των κατοίκων, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα δοθεί στις κάλπες και θα είναι πολύ σκληρή για το κυβερνών κόμμα.

FΟ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τη Θράκη στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα που διαξάγουν οι “Ανεξάρτητοι Ελληνες” και ανακοίνωσε ταυτόχρονα την παρουσία του Τέρενς Κουίκ ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των ΑΝΕΛ.

Σ’ έναν προεκλογικό αγώνα, που όλα είναι ρευστά σε θέσεις, απόψεις και ιδέες, η σταθερότητα του Πάνου Καμμένου στα εθνικά και όχι μόνο θέματα, είναι άκρως απαραίτητη για την περιοχή μας.

Η κινητή τηλεφωνία, λένε, ότι θέλει το “Γερμανό της”… και η ελληνική βουλή θέλει τον Πάνο Καμμένο της.

Αν και κάποια ΜΜΕ αντιστρατεύονται σφόδρα τους ΑΝΕΛ και τον ίδιο τον πρόεδρό τους, η κοινωνία και οι απλοί ψηφοφόροι τον στηρίζουν και θα στον στείλουν στο κοινοβούλιο.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία, ίσως, γιατί δε είναι σε θέση να βρει “συμμάχους” για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ευθύνης.

Αν και επιμένει στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και διακηρύσσει, ότι, η σκληρή διαπραγμάτευση θα γίνει και αποφάσεις θα παρθούν μέσα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εντούτοις δεν επιθυμεί στην παρούσα προεκλογική φάση συνεργασίες με δυνάμεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι – ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.) του μνημονιακού ευρωπαϊκού τόξου, αλλά επιμένει σε συνεργασίες με Ανταρσία – ΚΚΕ, δυνάμεις που αντιστρατεύονται την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ.

Η μόνη δύναμη που θα μπορέσει να συνεργαστεί, κάτω από όρους και προϋποθέσεις στα εθνικά θέματα, είναι οι ΑΝΕΛ.

Μπορούν όμως αυτά τα δύο κόμματα, αν τελικά συνεργαστούν, να φέρουν την άνοιξη στην ελληνική κοινωνία;

Εκτός και αν μετεκλογικά, κάτω από το βάρος των ευθυνών της διακυβέρνησης της χώρας έχουμε εξελίξεις απρόβλεπτες και ενέλπιστες συμμαχίες.

Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button