Σημαντική διάκριση μαθητών της ΕΠΑΣ Μαθητείας Ξάνθης στον 3ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Δύο πρωτοετείς μαθητές της ειδικότητας Μαγειρικής Τέχνης της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ στην Ξάνθη,διακρίθηκαν στον 3ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης (MCC 2025), που πραγματοποιήθηκε στις 1-3 Φεβρουαρίου στο MEC Παιανίας στο πλαίσιο της 11ης Έκθεσης Expotrof, αποσπώντας το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο στις κατηγορίες «Εστιατορικό Γλυκό» και «Ριζότο», με πιάτα που είχαν στόχο να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα της Ξάνθης.
Συγχαρητήρια στον μαθητή Μουσταφά Γιουρούκ,που διακρίθηκε με αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία «Ριζότο» και στη μαθήτρια Άννα Κυριακίδου, που διακρίθηκε με χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Εστιατορικό Γλυκό».
Με περισσότερες από 20 διαγωνιστικές κατηγορίες, συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, εκπαιδευτικές επισκέψεις από σχολεία και συμμετοχή από τουλάχιστον 10 χώρες, ο διαγωνισμός έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον τομέα της γαστρονομίας.
Η ΔΥΠΑ λειτουργεί 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας πανελλαδικά. Οι ΕΠΑΣ Μαθητείας προσφέρουν μεταγυμνασιακή επαγγελματική εκπαίδευση σε ειδικότητες αιχμής στην αγορά εργασίας και είναι οι μοναδικές σχολές στη χώρα που ακολουθούν το δυικό εκπαιδευτικό σύστημα,το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στη σχολή με πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job training), με αμοιβή και ασφάλιση. Απευθύνονται σε νέους 15-29 ετών, που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την υποχρεωτική εκπαίδευση (απολυτήριο Γυμνασίου).
Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις ΕΠΑΣΜαθητείας της ΔΥΠΑ στηδιεύθυνση: