Ελλάδα

Λατινοπούλου: “Καταδικάζουμε τους χυδαίους προπηλακισμούς των τριών νόμιμων Μουφτήδων στη Θράκη – Η Ελληνική Πολιτεία Απούσα”

Την έντονη αντίδραση του κόμματος “ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ” και της Προέδρου του και Ευρωβουλευτή Αφροδίτης Λατινοπούλου, προκάλεσαν όσα έγιναν στην Ξάνθη σε βάρος των τριών νόμιμων  Μουφτήδων, από εγκάθετους παρακρατικούς του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

Η Εβρίτισσα Ευρωβουλευτής και το κόμμα της,  επεσήμαναν ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι Απούσα από τις Ανεπίτρεπτες Προκλήσεις και την Επικίνδυνη Κλιμάκωση στη Θράκη. Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία της και καταδικάζει τα πρόσφατα επεισόδια στη Θράκη, όπου οι τρεις νόμιμοι Μουφτήδες, Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμοτείχου δέχθηκαν σφοδρές λεκτικές επιθέσεις και χυδαίους προπηλακισμούς κατά τη διάρκεια της προσευχής τους στο τέμενος του Πλατάνου στην Ξάνθη. Τα περιστατικά αυτά αποκαλύπτουν την ανησυχητική επιρροή του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και των ψευτομουφτήδων, οι οποίοι με τις προκλητικές ενέργειές τους παραβιάζουν την τάξη και την ζωή των Ελλήνων κατοίκων στην περιοχή.

Είναι αδιανόητο, την ώρα που η Ελληνική Πολιτεία εγκαινίαζε μουσουλμανικό ιεροσπουδαστήριο σε κοντινή απόσταση, να παραμένει απούσα από το σημείο του επεισοδίου, αφήνοντας τους νόμιμους Μουφτήδες βορά σε ακραίους κύκλους που ενεργούν με ύποπτο τρόπο εντός της χώρας ακολουθώντας εντολές τρίτων.

Οι επιθέσεις που δέχθηκαν οι Μουφτήδες Τζιχάτ Χαλήλ (Κομοτηνής), Νεζντέν Χεμσερή (Ξάνθης) και Οσμάν Χαμζά (Διδυμοτείχου) αποτελούν μια άνευ προηγουμένου πρόκληση, που ενδεχομένως να προαναγγέλλει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Ειδικότερα, οι χθεσινές ενέργειες του ψευδομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα, και του κύκλου του, που λεκτικά και φυσικά εμπόδισαν τους Μουφτήδες να τελέσουν την προσευχή τους, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών.

Το γεγονός ότι ο Μουφτής Κομοτηνής εξαναγκάστηκε να προσευχηθεί εκτός του τεμένους και απομακρύνθηκε βίαια από τον προαύλιο χώρο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο από την ελληνική Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ καλεί την Ελληνική Πολιτεία να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη και η ασφάλεια στην περιοχή, να προστατευθούν οι νόμιμοι θεσμοί και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι παράνομες και προκλητικές ενέργειες που δυναμιτίζουν την πληθυσμιακή συνοχή της περιοχής”.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button