Πολιτική

Αντώνης Μήτρου: “Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μεγάλος νικητής είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής”

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής  Ξάνθης ΠΑΣΟΚ-Κινηματος Αλλαγης, Αντώνης Μήτρου δήλωσε για το αποτέλεσμα των εκλογών ανάδειξης προέδρου:

“Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, πριν να προκυρηχθούν οι εκλογές ανάδειξης Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, επισήμανα πως η ενότητα είναι το βασικό ζητούμενο ώστε το κόμμα να σταθεί δυνατό στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει.

Ορθώς, λοιπόν, ο Νίκος Ανδρουλάκης σήκωσε το γάντι και οδήγησε την παράταξη σε πρόωρες εκλογές. Η ανοδική πορεία που διαγράφεται δεν πρέπει να διακοπεί από οποιαδήποτε εσωκομματική περιδίνηση.

Το κλίμα εσωστρέφειας μόνο καταστροφικό μπορεί να αποδειχθεί. Χαρακτηριστικά, η σημερινή κατάσταση των άλλων δύο από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα έχει ως εξής:

Η ΝΔ γιόρτασε τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, χωρίς την παρουσία δύο εμβληματικών στελεχών της, πρώην Προέδρων της και πρώην Πρωθυπουργών. Όλα αυτά την ώρα που το αφήγημα του “κυρίαρχου 41%” έχει καταρρεύσει, τόσο εκλογικά όσο και δημοσκοπικά.

Η δε κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο τραγελαφική. Βιώνουμε μοναδικές καταστάσεις για τα ελληνικά χρονικά.

Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αποπνέει μία υγεία. Γίναμε μάρτυρες μίας εξαιρετικά πολιτισμένης εσωκομματικής διαδικασίας, δείγμα του πολιτικού πολιτισμού και της διαφορετικής κουλτούρας της παράταξης. Έξι κορυφαία στελέχη με τα επιτελεία τους όργωσαν όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, ενισχύοντας τις φωνές που ζητάνε κάτι διαφορετικό από το σημερινό άγονο σύστημα εξουσίας. Έξι οπτικές για την πολιτική, οργανωτική και επικοινωνιακή συγκρότηση της παράταξης, συμπληρωματικές μεταξύ τους, που με πνεύμα συναντίληψης μπορούν να εμπλουτίσουν την υπάρχουσα κυβερνητική πρόταση που έχουμε καταθέσει ήδη από πέρυσι.

Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ αποχής. Λίγους μήνες μετά, ο κόσμος αγκάλιασε μία διαφορετικού τύπου διαδικασία. Με την υψηλή συμμετοχή κερδήθηκε το στοίχημα της συσπείρωσης.

Οι 300 και πλέον χιλιάδες μέλη & φίλοι του Κινήματος που προσήλθαν στις κάλπες αποτελούν τους εγγυητές της ενότητας την επόμενη μέρα.

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, στις χθεσινοβραδινές του δηλώσεις, τόνισε πως “δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι”. Οι πέντε συνυποψήφιοί του σε δημόσιες τοποθετήσεις τους τον συνεχάρησαν, θέτοντας παράλληλα εαυτούς στη διάθεση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες & φίλους της παράταξης που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκλογές.

Ένα μεγάλο μπράβο στους χιλιάδες εθελοντές, χάρη στους οποίους ήρθε εις πέρας η εκλογική διαδικασία.

Σήμερα, πράγματι, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μεγάλος νικητής είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button