Περιφέρεια

Για το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

            κ. Περιφερειάρχη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: επικεφαλής Παρατάξεων ΠΣ

  

ΘΕΜΑ: Για το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Δικαιολογημένα ανάστατοι είναι οι γονείς μαθητών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, αφού τα δύο λεωφορεία που αγοράστηκαν από τονΔήμο Κομοτηνής για τις ανάγκες μεταφοράς των μαθητών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Υφαντών, αν και παραλήφθηκαν από τον Δήμο πριν από έναν χρόνο περίπου, δεν τέθηκαν σε κυκλοφορία την περυσινή σχολική χρονιά αλλά ούτε και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παραμένοντας επί της ουσίας σε αχρησία στο αμαξοστάσιο του Δήμου να σκουριάζουν.

Το σημαντικό όμως είναι ότι οι μαθητές των εν λόγω σχολείων δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την μετακίνησή τους τον ειδικά διασκευασμένο εξοπλισμό που καλύπτει τις ανάγκες της μεταφοράς τους προς και από τις σχολικές μονάδες όπου φοιτούν. Για αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει λύση και η μίσθωση ταξί ιδιαίτερα για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Το βασικό ζήτημα είναι ότι δεν έχουν προσληφθεί οδηγοί και συνοδοί.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η Περιφέρεια είναι αρμόδια για τις μετακινήσεις των μαθητών συνολικά, Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:

  • Τι προτίθεται να κάνει η διοίκηση για να επιλυθεί το ζήτημα της πρόσληψης οδηγών και συνοδών με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας, πλήρους απασχόλησης;
  • Σε κάθε περίπτωση να ξεπεραστούν τα όποια λεγόμενα «γραφειοκρατικά προβλήματα» – αν αυτά υφίστανται – για να μπουν σε λειτουργία τα δύο λεωφορεία, με δεδομένο ότι παρόμοια «γραφειοκρατικά προβλήματα» ξεπερνιούνται με διαδικασίες εξπρές όταν πρόκειται να προχωρήσουν έργα, μελέτες και σχέδια που αφορούν τα κέρδη προμηθευτών, εργολάβων και εταιρειών;

 

11/10/2024

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Κλάδης Διονύσης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button