Ανακοινώσεις

Για τις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Η ΔΑΣ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους των σωματείων που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στις εκλογές για τη νέα Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν σε όλα ή όχι μαζί μας.

Η ενίσχυση του ψηφοδελτίου που στήριξε το ΠΑΜΕ για τη Διοίκηση του ΕΚΞ σε ψήφους, ποσοστά και έδρες αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειάς μας για να αποκρουστεί η επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Η ΔΑΣ έλαβε 14 ψήφους έναντι 11 που έλαβε το 2022, και 2 έδρες στο νέο  Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΞ  από 1 που είχαν οι ταξικές δυνάμεις  το 2021.

Η σύμπραξη ουσιαστικά ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ (οι τελευταίοι δεν κατέβασαν ψηφοδέλτιο, αλλά ο Γ’ αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα έβαλε υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο EKE (ΠΑΣΚΕ)), έλαβε 90 ψήφους και εξέλεξε τις υπόλοιπες έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το ζητούμενο της εκλογικής διαδικασίας για εμάς ωστόσο, δεν είναι ζήτημα προσθαφαίρεσης, αλλά το πώς θα δυναμώσει η φωνή των εργαζόμενων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στην πάλη ενάντια στην ακρίβεια, στην απεμπλοκή της χώρας μας από τα πολεμικά μέτωπα, που φέρνουν επιπλέον πείνα, δυστυχία και χιλιάδες νεκρούς.

Τα παραπάνω μπορούν να γίνουν πράξη όταν πραγματικά δυναμώσει η γραμμή της ταξικής πάλης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, έναντι της γραμμής της ταξικής συνεργασίας που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.

Η φωνή των δύο εκλεγμένων μας, δεσμευόμαστε πως θα αποτελέσει τη φωνή των εργαζόμενων, θα είναι σε διαρκή αντιπαράθεση με τις πρακτικές που θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνιά να αναμένουν λύσεις από κάποιους πεφωτισμένους σωτήρες, χωρίς τη δική τους ενεργή συμμετοχή, οργάνωση και διεκδίκηση. Είναι σε αντιδιαμετρική κατεύθυνση με τις πρακτικές που θέλουν σωματεία χωρίς συνεδριάσεις ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων σε όλη τη θητεία τους, τις πρακτικές της πλειοψηφίας στο ΔΣ του ΕΚΞ που ευθύνονται για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό μας, το χαμηλό βαθμό οργάνωσης και διεκδίκησης.

Αντίστοιχα ήμαστε σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές «συνδικαλιστών» που θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα «τσιφλίκι» τους, παρουσιάζοντας χιλιάδες ψηφίσαντες σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες σωματείων, στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων, στα εξώδικα και στις αγωγές για το ποιος θα πρωτοκάτσει στην καρέκλα της Διοίκησης του  Εργατικού Κέντρου. Για εμάς  η ουσία είναι  πόσοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες θα μπαίνουν στον δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης, στην μαζική και οργανωμένη δράση.

Συνεχίζουμε με πρώτο σταθμό την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 20 Νοέμβρη, για διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων, για απεμπλοκή της Ελλάδας από τις πολεμικές επιχειρήσεις σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, που θέτουν τον λαό μας σε κίνδυνο ως στόχο αντιποίνων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button