Τοπικά νέα

Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης και της ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης όπως και ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης παρευρεθήκαμε στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Τρίτης 1/10 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τις ελλείψεις σε καθηγητές, εξοπλισμό, αίθουσες κλπ είναι εκρηκτική. Αντίστοιχα εκρηκτική είναι όμως και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενώ η ακαδημαϊκή χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για τη στέγαση εκατοντάδων πρωτοετών φοιτητών που ξεκινάνε τις σπουδές τους. Οι φοιτητές για να πάμε στο μάθημα μας πληρώνουμε μια περιουσία στα λεωφορεία και στοιβαζόμαστε σαν τις σαρδέλες. Η διαχρονική υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων δημιουργεί  ελλείψεις προσωπικού,  εργαστηριακού εξοπλισμού και οικονομική επιβάρυνση των ίδιων των φοιτητών/τριων προκειμένου να συνεχίσουμε τις σπουδές μας.

Τώρα είναι ώρα για δράση. Συνολικά η εκπαιδευτική κοινότητα δεν επαναπαυόμαστε στα ευχολόγια των κυβερνήσεων γιατί ζούμε καθημερινά τα αποτελέσματα των πολιτικών τους. Αντίθετα, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με συλλογικό κι οργανωμένο αγώνα διεκδικούμε την εκπαίδευση που αρμόζει στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας!

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button