Περιφέρεια

1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο «Regional Growth Conference»

Το 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο «Regional Growth Conference» που γίνεται στην περιοχή μας, με θέμα «Η θέση της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην Περιφερειακή Ανάπτυξη της χώρας» πραγματοποιείται στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2024.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε ως ομιλητής στη συνεδρία με θέμα «Μεγάλα Έργα Υποδομών στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Η συμβολή τους στην Ανάπτυξη της Περιοχής και η Προσέλκυση Επενδύσεων» με εισηγητή τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταικούρα και συντονίστρια τη δημοσιογράφο του Alpha Μαρία Νικόλτσιου.

Ο κ. Ιωσηφίδης, επισήμανε ότι οι επενδύσεις σε υποδομές είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής μας τόσο με την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, με ιδιαίτερη αναφορά στον κάθετο άξονα Ε61 Καβάλας-Δράμας που θα βελτιώσει την πρόσβαση στον άξονα της Εγνατίας Οδού και θα συμβάλλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όσο και με την κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γραμμής Τοξότες –Ν.Καρβάλη, αλλά και την αναβάθμιση του οδικού συνοριακού σταθμού Κήπων Έβρου που θα διευκολύνει τις διασυνοριακές μετακινήσεις και το εμπόριο. Η αναβάθμιση των λιμένων (το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας Φίλιππος Β, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης) θα προσελκύσουν νέες επενδύσεις και θα ενισχύσουν την περιφερειακή συνεργασία. Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την περιφέρεια για οικιακή και βιομηχανική χρήση θα συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Το πλάνο ανάπτυξης της περιοχής μας συνοψίζεται στους εξής άξονες: Υποδομές, καινοτομία, περιβάλλον, πολιτισμός, τουρισμός, εμπόριο και ενέργεια και πρωταρχικό μέλημα της Περιφέρειας μας είναι η συνεχής διεκδίκηση νέων έργων και η υλοποίηση τους προς όφελος των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button