Αστυνομικά Νέα

Συνελήφθησαν 5 άτομα τα οποία εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, πέντε άτομα, εκ των οποίων ένας ημεδαπός και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι πλησίον οικισμού του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δεκατέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες.

 Σημειώνεται ότι, ο δράστης, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα. Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ακινητοποιηθεί έπειτα από πρόσκρουση σε τσιμεντένια γέφυρα, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο αριθμός πλαισίου του οχήματος ήταν παραποιημένος.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι αρχικά περαίωσαν από την Τουρκία στην Ελλάδα μη νόμιμους μετανάστες, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο, τους οποίους στη συνέχεια καθοδήγησαν πεζή σε προκαθορισμένο σημείο και τους επιβίβασαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να προωθηθούν στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι κατά τη σύλληψή τους οι δυο διακινητές αντιστάθηκαν σθεναρά, ενώ οι μη νόμιμοι μετανάστες εξήλθαν του οχήματος και τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως οι δύο  εξ αυτών εντοπίστηκαν στην περιοχή έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή δύο αλλοδαποί, οι οποίοι όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, μετέφερανέναντι αμοιβήςτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο παραπάνω σημείο, προκειμένου να διευκολύνουν τη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button