Άρθρα

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοκρατία: “Πολίτευμα κατά το οποίο οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό και ασκούνται προς όφελός του. Αρχές του είναι η ισονομία, η ισοπολιτεία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Αποκατάσταση: “Επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση της Δημοκρατίας. Μέριμνα για την ομάδα που έχει πληγεί από προηγούμενη κατάσταση. Η οικονομική-επαγγελματική εξασφάλιση των παιδιών με την βοήθεια των γονέων”.

Αυτά περίπου αναφέρουν τα λεξικά για τις δύο παραπάνω λέξεις.

Για την «Δημοκρατία», την οποία δυστυχώς ο καθένας την αντιλαμβάνεται «κατά το δοκούν» («Δημοκρατία αλάκάρτ», «Σοσιαλδημοκρατία», «Βασιλευομένη Δημοκρατία», «Δημοκρατική Αριστερά», «Χριστιανοδημοκρατία» και πάει λέγοντας) ο μεν δάσκαλος Σαράντης Καργάκος στα άρθρα του και στις ομιλίες του έλεγε ότι: “έχουμε εκπόρνευση της Δημοκρατίας”, ο δε φιλόσοφος Χρήστος Γιανναράς ότι “στην Πατρίδα μας η Δημοκρατία χωλαίνει” και ότι “το μόνο που ενδιαφέρει τους πολιτικούς  είναι η επανεκλογή τους”.

Για την Αποκατάσταση τι να πρωτογράψω; Μέριμνα για την ομάδα που έχει πληγεί από την προηγούμενη κατάσταση, (την «Χούντα» δηλαδή που «μάντρωσε» μερικούς  Πολιτικούς της παλιάς φρουράς κι έχασαν για επτά (7) χρόνια την κουτάλα (κουτάλα = παχυλοί μισθοί, ατέλειες επιστολών – τηλεφώνων – μέσων κινήσεως, γραφεία με υποτακτικούς (τους λένε τώρα και «μετακλητούς»), παρουσία σε εορτές – τελετές και είσπραξη χειροκροτημάτων, βόλεμα ημετέρων, «μόστρα» με αυτοκίνητο πολυτελείας μεγάλου κυβισμού, χωροφύλακες για την ατομική και οικογενειακή τους ασφάλεια, κλπ).

‘Ηλθε μετά φανών και λαμπάδων ο αυτοεξόριστος «Εθνάρχης» Κων/νος Καραμανλής από το Παρίσι, ορκίσθηκε από τον Χουντικό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, παρουσία του «Προέδρου της Δημοκρατίας» (και τότε έλεγαν ότι έχουμε Δημοκρατία) Στρατηγού Φαίδωνα Γκιλίκη (αυτός δε δικάστηκε, ούτε οι Στρατηγοί Γκράτσιος – Ντάβος γιατί ήταν…Δημοκρατικοί) και το πρώτο που έκανε ήταν να αποτρέψει τον πόλεμο με την Τουρκία (είναι γνωστό ως «Η Κύπρος κείται μακράν»), το δεύτερο νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και το τρίτο με δημοψήφισμα «έδιωξε» τον Βασιλιά. Αργότερα κυβερνώντας είπε με αγανάκτηση: “Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο”.

Αργότερα, ο «χαρισματικός» Ανδρέας Παπανδρέου έριξε το σύνθημα: “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” και δε πήγε ως Αντιπολίτευση ούτε στο Ζάππειο, στην τελετή προσχωρήσεως της Ελλάδας στην Ευρώπη. Μετά, ο «Αρχιερέας της Διαπλοκής» Κώστας Σημίτης (μετά το ναυάγιο του ΣΑΜΕΝΑ) είπε: “Αυτή είναι η Ελλάδα!!”, αργότερα ο Κώστας Καραμανλής (ανηψιός του «Εθνάρχη»), ο περιβόητος «κουρασμένος» ή «Βούδας της Ραφήνας» μίλησε για «επανίδρυση του Κράτους» και για «Νταβατζήδες», προτελευταίος ο Γιωργάκης (υιός του «Χαρισματικού») είπε: “Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε” και “λεφτά υπάρχουν” και τέλος ο «καταληψίας και Πρόεδρος 15μελούς στο Σχολείο» Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τον «υπερήφανο Ελληνικό Λαό» ότι «με έναν Νόμο θα διαγράψει τα χρέη» και ότι «θα τους βάλεις τους Ευρωπαίους να χορεύουν πεντοζάλι».

Τα χρόνια πέρασαν, «θρονιάστηκε» στα πρώην Ανάκτορα Πρόεδρος Δημοκρατίας εκλεγμένος από το Βουλή (όχι από τον Ελληνικό Λαό από τον οποίο πηγάζουν όλες οι εξουσίες), ηρωποιήθηκαν οι Αντιστασιακοί (και βολεύτηκαν αναλόγως), επανήλθαν από το Παραπέτασμα οι «μαχητές του Λαϊκού Στρατού» (που ήθελαν την Ελλάδα όπως ήταν η Αλβανία του Εμβέρ Χότζα), επανεκδόθηκαν οι «Δημοκρατικές» εφημερίδες ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣκαι ΑΥΓΗ, έλαβαν τιμητικές συντάξεις οι «ήρωες της Εθνικής Αντίστασης» (ο πατέρας μου υπηρέτησε χρόνια στον Αντών Τσαούς και πήρε…ένα ούμπαλο) και η Δημοκρατία μας…ανδρώθηκε.

Κάθε χρόνο γιορτάζεται η «Αποκατάσταση της Δημοκρατίας» στους δροσερούς κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, όπου προσέρχονται «καθώς πρέπει» κύριοι και «επίτιμες» κυρίες, εκφωνούνται λογίδρια…Δημοκρατικά και αφού κάνουν πρόποση με εκλεκτά ποτά υπέρ της Δημοκρατίας, απέρχονται πανευτυχείς, αφού παρέλασαν μπροστά στο φακό της τηλεοράσεως!!

Ευαγγελίζονται (οι «Δημοκράτες» Πολιτικοί) «καλλίτερες μέρες», «άνοδο του βιοτικού επιπέδου του Λαού», «αντιμετώπιση της ακρίβειας», «πάταξη της διαφθοράς», «μέτρα για την κλιματική αλλαγή», «ψήφιση ανταπτυξιακών νόμων», «φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, φθηνότερη στέγη», «υγεία για όλους τους ‘Ελληνες» και…άλλα παραμύθια, ενώ οι «Κομμουνισταί» έχουν το χαβά τους με το «Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη» και «Δεν νικηθήκαμε στο Γράμμο, αλλά είμαστε με το όπλο παρά πόδα» (αυτούς νομιμοποίησαν οι «Δημοκράτες»).

Τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον «υπερήφανο» Ελληνικό Λαό είναι:

  • H ακρίβεια (μεγάλο ποσοστό δυσκολεύεται να επιβιώσει)
  • Η υγεία (τεράστιο πρόβλημα για τους ασθενείς οι ελλείψεις γιατρών στα Νοσοκομεία)
  • Η στέγαση (οικογένειες και φοιτητές βρίσκονται σε απόγνωση με την αύξηση ενοικίων και έλλειψη στέγης)
  • Η εγκληματικότητα (καθημερινά έχουμε φόνους – ληστείες – ενδοοικογενειακή βία)
  • Το μεταναστευτικό (γέμισε η Ελλάδα λαθρομετανάστες από Ασία – Αφρική – Λατινική Αμερική)
  • Το δημογραφικό (δεν παντρεύονται οι νέοι, οι έγγαμοι ή δεν κάνουν παιδιά ή κάνουν ένα)
  • Η μη αμειβόμενη εργασία (μειώθηκε η ανεργία, όμως τα 600-800 ευρώ μηνιαίως δεν επαρκούν και πολλοί νέοι καταφεύγουν στο εξωτερικό)
  • Οι εξωτερικοί κίνδυνοι (όλες οι χώρες γύρω μας διάκεινται εχθρικά, ιδιαίτερα η «σύμμαχος» Τουρκία)
  • Η κλιματική αλλαγή (λιμοί, σεισμοί καταποντισμοί, παγκόσμια και στη χώρα μας. Σε λίγο θα πούμε το ψωμί ψωμάκι και το νερό νεράκι ξέχωρα από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές)
  • Η διαφθορά (τρόπος πλουτισμού για πολλούς. Μέχρι κι ο αείμνηστος Γιώργος Τράγκας υποσχόταν να κάνει κόμμα για να…πατάξει την διαφθορά)

Για όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα που αγνοώ ή μου διαφεύγουν τώρα, οι «Εντιμότατοι ‘Αρχοντες» περί άλλα τυρβάζουν. Όπως γράφει η «Κυρικάτικη Δημοκρατία», στις 19/05//2019 «σχεδόν όλοι επικεντρώνονται στο «φαίνεσθαι» και έλαχιστοι στο «είναι»»!!

Σε άρθρο του ο Μιχάλης Ιγνατίου στην «Αδέσμευτη», στις 21/01/2019 αναρωτιέται «Πώς γίνεται μία χώρα να γεννά αστέρια που λάμπουν όπως το φώς του ήλιου και διεφθαρμένους Πολιτικούς»; Τέλος, η εφημερίδα «Δημοκρατία» στις 25/07/2024 στην πρώτη σελίδα γράφει με κεφαλαία γράμματα «ΚΟΛΟΒΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Δε ξέρω τί να πρωτογράψω για τη Δημοκρατία της Πατρίδος μου – έχω στο αρχείο μου εκατοντάδες άρθρα καθηγητών Πανεπιστημίου, Νομικών, Κοινωνιολόγων, Δημοσιογράφων και λοιπών «ανθρώπων του πνεύματος» που αναφέρονται στην προηγούμενη, στην σημερινή αλλά και στην μέλλουσα κατάσταση της Πατρίδας μας. Κάνουν λόγο για «Διευφθαρμένους Πολιτικούς», για Golden Boys, για «Βαθύ Κράτος», για Πολιτική Αλητεία, για «έλλειψη Πολιτικού πολιτισμού», για «Αρχηγικά Κόμματα», για σκάνδαλα (πάμπερς – Ζήμενς – Τσοχατζόπουλους – Τσουκάτους – υποβρύχια που γέρνουν – λίστα Λαγκάρτ Novartis–παράνομες παρακολουθήσεις για χρέη κομμάτων, και άλλα πολλά που δε θυμάμαι).

Έχουμε λοιπόν, για να τελειώνουμε, Αποκατάσταση της Δημοκρατίας με Οικογενειοκρατία (Καραμανλήδες, Παπανδρέηδες, Μητσοτάκηδες – με μία παρένθεση του «καταληψία» Τσίπρα), Κομματοκρατία, με Αλαζονεία – Αυταρχισμό – Διαφθορά – Ευνοιοκρατία, όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Κι εσύ Λαέ βασανισμένε μη ξεχνάς τον Ωρωπό!!! Για περισσότερα «μαργαριτάρια» παρακαλώ διαβάστε τα άρθρα του σπουδαίου Γιάννη Μαρίνου.

Νικόλαος Φωτιάδης

Έλληνας φορολογούμενος

 

ΥΓ1. Προ ημερών ο «Δημοκράτης» πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης Γιάννος Παπαντωνίου, απαλλάχθηκε από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της κατηγορίας για «μίζα» από την αγορά φρεγατών λόγω αμφιβολιών. Αθώος!!

ΥΓ2. Η αξιότιμη κυρία Βουλευτής Έλενα Ακρίτα δήλωσε: “Τον χορτασμένο μη τον φοβάσαι. Τον γιό της πλύστρας να φοβάσαι που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία”!!! Αν είναι δυνατόν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button