Περιφέρεια

Το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αλεξανδρούπολη 11- 13 Οκτωβρίου 2024

Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου θα πραγματοποιήσει το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριό της με τίτλο «Η Δυναμική της Δημοσιογραφίας στην Περιφέρεια», 11 – 13 Οκτωβρίου 2024,στην αίθουσα συνεδρίων του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Επιμελητήριο Έβρου.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει μέσα από εισηγήσεις έγκριτων επιστημόνων, πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων αλλά και μέσα από γόνιμο διάλογο, το ρόλο και την αξία του επαγγελματία δημοσιογράφου και των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, στην ενημέρωση των πολιτών της Περιφέρειας.

Επίσης, στόχος του είναι, να αναδείξει τον θετικό ρόλο των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης στην αμφίδρομη σχέση με τους τοπικούς φορείς, την ιστορία και τον πολιτισμό της Περιφέρειας.

Παράλληλα με εισηγήσεις, διάλογο και προτάσεις να κατανοηθεί το νέο εργασιακό περιβάλλον, στη ψηφιακή εποχή της δημοσιογραφίας και των νέων τεχνολογιών ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη) κ.α.

Το συνέδριο αποτελεί ειδησεογραφικό γεγονός για όλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους – μέλη της Ένωσης σε όλη την Ελλάδα και ως εκ τούτου έχει ευρύτατη προβολή πανελλαδικά και προσδίδει πολλαπλά οφέλη στον τόπο διεξαγωγής του.

Είναι ανοιχτό για τους δημοσιογράφους, τους φοιτητές – μαθητές και το κοινό.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι:

  1. «Η Σχέση του Δημοσιογράφου με την Τοπική Κοινωνία»
  2. «Η Νέα Εποχή της Δημοσιογραφίας – Παραδοσιακά και Νέα Μέσα Ενημέρωσης – Ψηφιακή Μετάβαση – Τεχνητή Νοημοσύνη».
  3. «ΜΜΕ – Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας»
  4. «Ενημέρωση από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα»

Επίσης, είναι καθιερωμένη επιλογή της Ε.Σ.Ε.Τ. στη διάρκεια του κάθε συνεδρίου της, να δίνεται ο λόγος σε φορείς της περιοχής όπου διεξάγεται το συνέδριο, για την ενημέρωση, την ανάδειξη και την προβολή τοπικών θεμάτων, έργων, προοπτικών και δυνατοτήτων στον οικονομικό – επιχειρηματικό τομέα, τον πολιτισμό και τον τουρισμό με σκοπό να αναδείξει κάθε ιδιαίτερο τοπικό έργο και δράση, που χαρακτηρίζει την φυσιογνωμία και την ταυτότητα της περιοχής. Γι αυτό,θα πραγματοποιηθεί μια συνεδρία (το πρωί της Κυριακής 13Οκτωβρίου), με θέμα «Περιφερειακοί και Τοπικοί Φορείς – Τοπική Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

 Το συνέδριο έχει την ευγενική υποστήριξη της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και χορηγοί είναι ο ΌΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ, η ΔΕΗ, η HELLENiQ ENERGY, η ΔΕΠΑ, το Ξενοδοχείο Alexander Beach Hotel & Spa, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒEΡΓΙΝΑ), το Democritus Travel, το Εστιατόριο«Ai Giorgis», το Εστιατόριο «Μπερεκέτ», «Το Σπίτι του Γλυκού» Ζαχαροπλαστεία – Catering.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

 Ε.Σ.Ε.Τ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button