Ανακοινώσεις

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Για άλλη μια χρονιά διαφημίζεται φέτος στα σχολεία η λειτουργία του προγράμματος «Future Leaders Exchange» (FLEX), του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που οργανώνεται από τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση. Μάλιστα ο Δήμος Ξάνθης μαζί με το xanthitechlab οργανώνει και εκδήλωση προβολής του προγράμματος εν μέσω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υλοποιεί με απόλυτη ευλάβεια την προτροπή του State Department προς την Ελλάδα έτσι ώστε «μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνει τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία».

Η σχετική εγκύκλιος που προωθείται στα σχολεία αναφέρει ότι το πρόγραμμα FLEX δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν για τους ανθρώπους και την κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Καθόλου τυχαία αναφέρεται η Μέση Ανατολή, η Αφρική, η Ασία ως περιοχές που υλοποιείται το πρόγραμμα.

Δεν διατάζουν να μετατρέψουν στα μάτια της νέας γενιάς τα αμερικάνικα γεράκια του πολέμου σε «περιστέρια της ειρήνης και της δημοκρατίας». Αναρωτιόμαστε ποια κουλτούρα και ποιες αξίες θέλει να μεταλαμπαδεύσει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στους μαθητές μας;

Θα τους μάθει για την ιστορία του αντιπολεμικού κινήματος των ΗΠΑ; Για τους χιλιάδες φοιτητές που κατέλαβαν τα πανεπιστήμια της Αμερικής για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και αντιμετωπίστηκαν με βία και τρομοκρατία από το αμερικανικό κράτος;

Θα τους μάθει για τους αγώνες εξίσωσης των δικαιωμάτων λευκών και μαύρων;

Ή μήπως θα τους μάθει τις «διαβολικά καλές» αξίες της Αμερικάνικης άρχουσας τάξης για την  επιβολή της ισχύος δια πυρός και σιδήρου σε όλο τον πλανήτη; “Φτιάχνω βάσεις, στέλνω στρατεύματα, βομβαρδίζω και αυτά τα ονομάζω ανθρωπιστικές επεμβάσεις, αγώνας για τη δημοκρατίας και στα διδάσκω κιόλας σαν αμερικάνικες αξίες…” Τις «αξίες» αυτές που «ξεπατίκωσε» το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ που κάνει κατοχή εδώ και 76 χρόνια και πραγματοποιεί γενοκτονία απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, δολοφονώντας  πάνω από 41.000 Παλαιστινίους, η πλειοψηφία παιδιά, τους τελευταίους 11 μήνες.

Γνωρίζουμε καλά τις αξίες ενός συστήματος που έχει μετατρέψει ακόμα και τα σχολεία κυριολεκτικά σε εμπόλεμη ζώνη, που είναι εξπέρ στον εμπαιγμό και στην χυδαία προπαγάνδα. Στα μάτια των μαθητών μας βλέπουμε τα παιδιά όλου του κόσμου: Τα βομβαρδισμένα σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια στην Παλαιστίνη, τον Λίβανο,  τη Συρία, στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, τα πνιγμένα προσφυγόπουλα, τις αλλαγές συνόρων και τις νέες εντάσεις στα Βαλκάνια, τον ολοένα και κλιμακούμενο πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία …

Ας ψάξουν άλλους για συνενόχους στο έγκλημα που και ο ελληνικός λαός έχει βιώσει με την δικτατορία του 1967, την Κύπρο, τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…

Καταδικάζουμε τα προγράμματα αυτά, καθώς και τις συμφωνίες όλων των κυβερνήσεων που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.

Σήμερα απαιτείται περισσότερο από ποτέ να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους λαούς που “ματώνουν” εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Να δυναμώσει το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και διακοπή κάθε πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη στις 6μ.μ. έξω από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button