Τοπικά νέα

Έγκριση Χρηματοδότησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2021-2027 για έργα 15 εκατ. ευρώ τον Δήμο Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την επιτυχημένη έγκριση χρηματοδότησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2021-2027, μια απόφαση που γεννά ένα νέο κεφάλαιο δυναμικής ανάπτυξης για την Ξάνθη. Το εγκεκριμένο σχέδιο, με συνολική αξία έργων 15 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτούμενα από πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση χωρικής ανάπτυξης στην Ξάνθη, ανοίγοντας το δρόμο για τη ριζική αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής και τη δημιουργία ενός σύγχρονου, φιλικού και βιώσιμου Δήμου.

Τα κύρια έργα που εντάχθηκαν στον σχεδιασμό μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός σύγχρονου πάρκου με αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής στην περιοχή ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάδειξης και προστασίας του άλσουςΕυμοίρου, την αναβάθμιση της εμβληματικής Πλατείας Ελευθερίας και του περιβάλλοντος οδικού δικτύου, τη δημιουργία πάρκου στην περιοχή Φόρου, την κατασκευή ενός εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων καθώς και την αποκατάσταση της ασφάλειας της Καπναποθήκης Π στην Ξάνθη. 

Παράλληλα, προβλέπονται δράσεις για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης, και τη βελτίωση υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, ενώ υπάρχει ετοιμότητα να υλοποιηθούν άλλα οκτώ έργα, συνολικής αξίας περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ, εφόσον εξασφαλιστεί πρόσθετη χρηματοδότηση από άλλες πηγές.

Με την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για να εξασφαλιστεί η ένταξη του Δήμου Ξάνθης στον προγραμματισμό, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή οι απαιτούμενες διεργασίες ήταν σε ιδιαίτερα πρώιμο στάδιο. Με αποφασιστικότητα και συντονισμό, οι διαδικασίες σχεδιασμού και αδειοδότησης ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, πριν από την τελική προθεσμία υποβολής στις 22 Ιουνίου 2024. Το αναθεωρημένο σχέδιο έλαβε έγκριση στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 και προχωρά η άμεση υλοποίηση των έργων, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματική διοίκηση, η Ξάνθη βαδίζει με αυτοπεποίθηση τα αναγκαία βήματα προς το μέλλον.

Με στοχευμένες παρεμβάσεις και σύγχρονες λύσεις, δημιουργούμε μια καθημερινότητα που δίνει στον πολίτη τις ευκαιρίες και την ποιότητα ζωής που του αξίζει. Μαζί, με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα, χτίζουμε το μέλλον που όλοι μας δικαιούμαστε!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button