Περιφέρεια

Πρέσβεις από 24 χώρες της ΕΕ στην Αλεξανδρούπολη

Με πρωτοβουλία του Ούγγρου Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Zsolt Sandor, πρέσβεις από 24 χώρες της ΕΕ πραγματοποίησαν την μηνιαία συνάντησή τους στην Αλεξανδρούπολη (αντί της Αθήνας). Ενόψει και της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ουγγαρία, σκιαγραφήθηκε από τους πρέσβεις το προφίλ της περιοχής και ενώπιον τους ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το αναπτυξιακό προφίλ του τόπου μας.

Ο κ. Τοψίδης εξήγησε τα σημεία ενδιαφέροντος, υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας των συνόρων όχι μόνο με αποτρέπτικα εμπόδια, αλλά και με την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και την προσέλκυση επενδυτικών projects πάσης φύσεως, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα πληρούν τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές και όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία συνολικά και θα τονώνουν την τοπική μας οικονομία.

Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, που ο περιφερειάρχης ΑΜΘ ελπίζει ότι είναι η αρχή μιας αγαστής συνεργασίας και ενίσχυσης του ευρωπαϊκού προφίλ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button