Ελλάδα

Δημοσκόπηση Pulse: Ντέρμπι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ

Η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αλλά και η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της της δημοσκόπης Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται έναντι του Χάρη Δούκα και της Άννας Διαμαντοπούλου που ακολουθούν, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες δεν συμφωνούν με την πρόταση μομφής που κατατέθηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Pulse η ΝΔ παραμένει πρώτη ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να εδραιώνεται στην δεύτερη θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη. Δυναμική αναπτύσσουν επίσης το ΚΚΕ αλλά και η Ελληνική Λύση μ η Φωνή Λογικής.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, το ΚΚΕ με 9,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 5%.

Στο 4,5% είναι η Νίκη και η Φωνή Λογικής ενώ ακολουθούν το ΜεΡΑ25 με 3% και η Νέα Αριστερά με 2%

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει ποσοστό 24%, το ΠΑΣΟΚ 13% και ο ΣΥΡΙΖΑ 10%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8%, η Ελληνική Λύση με 7,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Νίκη και η Φωνή Λογικής με 3,5%, το ΜέΡΑ25 με 2,5% και η Νέα Αριστερά με 1,5%.

Στα του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά βλέπουν οι πολίτες την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με ποσοστό 51% έναντι 29% που το βλέπουν θετικά. Χαρακτηριστικό είναι πως το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν θετικά αυτή την κίνηση, ενώ μεγάλο είναι το ποσοστό και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

«Μάχη» για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει το προβάδισμα σε όλους του πίνακες ενώ μάχη για την δεύτερη θέση φαίνεται πως θα δώσουν ο Χάρης Δούκας και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Όσον αφορά το πόσο ενδιαφέρουν οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ το 44% λέει λίγο ή ελάχιστα ενώ το 29% πολύ ή αρκετά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 9 μονάδες του Χάρη Δούκα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2023 και με 11 μονάδες από την Άννα Διαμαντοπούλου στους ψηφοφόρους του κόμματος στις ευρωεκλογές.

«Ντέρμπι» μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα σε αυτούς που δηλώνουν σήμερα ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεταξύ εκείνων που θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 5 μονάδες, με τους Δούκα και Διαμαντοπούλου να έχουν το ίδιο ποσοστό στο 22%.

Αναφορικά με τα μέτρα της ΔΕΘ το 45% βλέπει πως είναι πως τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται και άλλα ενώ το 43% προς τη λάθος.

Η ακρίβεια και τα οικονομικά παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών, όπως καταγράφεται στην δημοσκόπηση της Pulse.

Τέλος το 54% ενδιαφέρεται πολύ ή αρκετά για τις εκλογές στις ΗΠΑ έναντι του 20% που ενδιαφέρεται λίγο, ελάχιστα έως καθόλου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button