Πολιτική

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διατυπώσει μια σύγχρονη εναλλακτική πρόταση είναι το ΠΑΣΟΚ»

Στη Θράκη, βρέθηκε χθες και προχθές, η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, στα πλαίσια των περιοδειών σε όλη την Ελλάδα, όπου έτυχε τεράστιας αποδοχής και αγάπης από τους πολίτες.   

Πιο συγκεκριμένα, η κα Γιαννακοπούλου την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, κατά την επίσκεψή της στην πόλη της Ξάνθης επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο της πόλης και την τοπική αγορά, συνομιλώντας με πολίτες και ιδιοκτήτες καταστημάτων. Επίσης, είχε την ευκαιρία να συναντήσει αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ένωσης και τον Οργανωτικό Γραμματέα , οι οποίοι της εξέφρασαν την απογοήτευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για αύξηση 20% στην αποζημίωση Νυχτερινής Εργασίας. Επιπλέον, της κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους , για τα οποία η κα Γιαννακοπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξήρε τη συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία και δήλωσε την πρόθεση της να συμβάλλει στην περαιτέρω και πιο έντονη ανάδειξη αυτών των θεμάτων αυτών μέσα στο Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια συναντήθηκε με φίλους και μέλη του κόμματος, συζητώντας για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας τις θέσεις και το όραμά της, ως υποψήφια Πρόεδρος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας βρέθηκε στην Κομοτηνή, επισκέφθηκε την τοπική αγορά, όπου έγινε δεκτή σε κλίμα ενθουσιασμού από πολίτες και συνομίλησε μαζί τους. Λίγο αργότερα, συνάντησε μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, ανταλλάσσοντας απόψεις μαζί τους και τους ανέλυσε τις θέσεις που πρεσβεύει η υποψηφιότητάς της.

Την επόμενη ημέρα το πρωί, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, η Υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στον νομό Έβρου. Αρχικώς, επισκέφθηκε την Νέα Βύσσα, τη βορειότερη κωμόπολη της Ελλάδας και συνομίλησε με κατοίκους της, οι οποίοι την ενημέρωσαν για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Εν συνεχεία, βρέθηκε στην πόλη της Ορεστιάδας και περιόδευσε στην τοπική αγορά, όπου συζήτησε με πολίτες και επαγγελματίες και έγινε δέκτης των προβληματισμών τους για τις αυξήσεις των προϊόντων, που εξανεμίζουν το οικογενειακό εισόδημα, αλλά και της ανησυχίας τους για την εγκατάλειψη που παρουσιάζουν οι κρατικές δομές στην περιοχή και λίγο αργότερα συναντήθηκε με φίλους και μέλη του κόμματος, συνομίλησε μαζί τους και ανέλυσε τις θέσεις που αντιπροσωπεύει η υποψηφιότητά της στις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.

Το μεσημέρι, επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη, περπάτησε στην τοπική αγορά, συνομίλησε με πολίτες και ιδιοκτήτες καταστημάτων και στη συνέχεια συνάντησε φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ .

Το βράδυ παρευρέθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στην ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της 88ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικά, σε όλες τις παραπάνω τοποθετήσεις της, σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου η κα. Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι:

«Κατά την επίσκεψή μου στη Θράκη είχα τη δυνατότητα να μιλήσω με εκατοντάδες πολίτες, να πληροφορηθώ για τα προβλήματα της περιοχής και μέσα από μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων να ακούσω τις προτάσεις τους για τα θέματα που τους απασχολούν.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά οι πολίτες μου εμπιστεύτηκαν τις τεράστιες δυσκολίες μπροστά στις οποίες βρίσκονται οι ακριτικές περιοχές μας. Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε, όπως η ανομβρία και ο κίνδυνος της λειψυδρίας, αλλά και οι αυξήσεις στην ενέργεια και στα λιπάσματα επιφέρουν σοβαρά πλήγματα στην αγροτική παραγωγή. Συνολικά, ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αντιμετωπίζει κίνδυνο επιβίωσης με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τάσεις εγκατάλειψης της Περιφέρειας.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την διαρκή μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, λόγω της ακρίβειας των καταναλωτικών προϊόντων, της ενέργειας και της στέγασης αλλά και λόγω της εγκατάλειψης που παρουσιάζουν αναγκαίες υποδομές, δημιουργούν μια  ασφυκτική κατάσταση, την οποία η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει, αλλά δεν φαίνεται να διαθέτει και ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο ανασυγκρότησης της Περιφέρειας για να αναστρέψει.

Είναι φανερό ότι τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν τη λύση στα προβλήματα των πολιτών. Η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διατυπώσει μια σύγχρονη εναλλακτική πρόταση είναι το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ που θα ανοίξει τα φτερά του αγκαλιάζοντας, εκφράζοντας τις πολιτικές δυνάμεις από τις παρυφές της Ν.Δ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανιζόμενο και πάλι ως κόμμα εξουσίας, μεταρρύθμισης, ελπίδας και αλλαγής.

 Γι’ αυτό κατέθεσα την υποψηφιότητά μου. Γιατί πιστεύω ότι μπορώ να εκφράσω και να υπηρετήσω αποτελεσματικά αυτούς τους στόχους.

Τέλος, είμαι στην πρώτη γραμμή από τα πέτρινα χρόνια, στη μάχη του 2012 και του 2015 ήμουν υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας γνωρίζοντας ότι δεν θα έβγαζε έδρα το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα θα είμαι στην πρώτη γραμμή, όποιος και αν εκλεγεί. Δίνω τη μάχη για το δεύτερο γύρο και θα είμαι παρούσα την επόμενη μέρα.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button