Ελλάδα

«Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τα επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων σε Μακεδονία και Θράκη

Ο υπουργός Ανάπτυξης με τους προϊσταμένους του υπουργείου ολοκλήρωσε την επίσκεψη εργασίας στην πόλη με σύσκεψη στο ΥΜΑΘ με τον υφυπουργό, Κώστα Γκιουλέκα

Με σύσκεψη με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης (Τομέας Εσωτερικών), Κωνσταντίνο Γκιουλέκα σε αίθουσα του Διοικητηρίου ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εργασίας του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου  μαζί με την υφυπουργό Βιομηχανίας Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου και τη γγ Βιομηχανίας Βίκυ Λοΐζου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε αρχικά στο Thess Intec, το τεχνολογικό πάρκο το οποίο όπως είπε είναι το μεγαλύτερο σχέδιο του ΥΠΑΝ και πρέπει να επιταχυνθεί η κατασκευή του προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα.

«Στηρίζουμε με 33 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης το συγκεκριμένο έργο που θα μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε πρωτεύουσα της καινοτομίας στην ελληνική και στη διεθνή επιχειρηματικότητα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός.

«Η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της ελληνικής βιομηχανίας και το βιομηχανικό της πάρκο είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και σε όλη την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», είπε έπειτα σχετικά με τη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης ο υπουργός, για να επισημάνει ότι το ΥΠΑΝ χρηματοδοτεί με 7,6 εκατ. ευρώ την ανάπλαση των εν λόγω υποδομών.

Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό νόμο ο οποίος όπως είπε θα επανέλθει στη συζήτηση μετά τη ΔΕΘ, στην οποία «ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για όλη τη χώρα».

Από τη δίκη του πλευρά, ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης (τομέας Εσωτερικών), Κωνσταντίνος Γκιουλέκας είπε ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, φέρνουν επενδύσεις και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάσαμε με τον κ. Θεοδωρικάκο και τον κ. Λιβάνιο μια σειρά από εκδηλώσεις σε όλους τους νόμους της Μακεδονίας και της Θράκης με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων και των Εμπορικών Συλλόγων ούτως ώστε να πάμε εμείς κοντά στον πολίτη και να παρουσιάσουμε αυτά τα εργαλεία ζητώντας σε όποιον θέλει να τα χρησιμοποιήσει», είπε σχετικά ο υφυπουργός.

«Έχουμε συγκεκριμένη εντολή από τον πρωθυπουργό, να ανεβάσουμε ψηλά τη Μακεδονία και τη Θράκη», συμπλήρωσε ο κ. Γκιουλέκας.

Πριν μεταβούν στο Διοικητηρίου, οι προϊστάμενοι του ΥΠΑΝ και του ΥΜΑΘ βρέθηκαν στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης ενώ η επίσκεψη εργασίας του υπουργού Ανάπτυξης στην πόλη ξεκίνησε με τη συνάντηση στο Thess Intec.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button