Τοπικά νέα

Χ. Ζεϊμπέκ: «Χρειάστηκαν 2 ολόκληρους μήνες στην κυβέρνηση για να μας απαντήσουν στην ερώτηση για τις αποζημιώσεις των αγροτών της Ξάνθης»

Μετά το καταστροφικό χαλάζι που έπληξε τον κάμπο του Νομού Ξάνθης στις 29.05.2024, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές  στις καλλιέργειες στα χωριά Άβδηρα, Μέλισσα, Γκιώνα, Πεζούλα, Ζυγός, Εξοχή κ.α., κατέθεσα αμέσως ερώτηση στη Βουλή (αριθμ. Πρωτ. 5014/04.06.2024) ζητώντας την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών, αλλά και την από αέρος αντιχαλαζική προστασία στον Νόμο Ξάνθης, ώστε να πάψουν επιτέλους οι αγρότες της περιοχής να βλέπουν την παραγωγή τους, κάθε τόσο,  να καταστρέφεται.

Χρειάστηκε να περάσουν 2 ολόκληροι μήνες για να μας δώσουν από την κυβέρνηση και από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έστω μία απάντηση. Απάντηση που αρκείται σε γενικόλογα και δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των αγροτών και καλλιεργητών της Ξάνθης, ενώ σε ότι αφορά την αντιχαλαζική προστασία, στην πραγματικότητα, , με την απάντηση που έδωσαν από μεριάς κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν πως έχουν εγκαταλείψει την Θράκη εκτός αυτής.

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται πως ο ξανθιώτης αγρότης και καλλιεργητής δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Για μια κυβέρνηση που όταν είναι να μοιράσει χρήματα σε «ημετέρους» και γαλάζια goldenboys, αποδεικνύεται γαλαντόμα και ταχύτατη, αλλά όταν χρειάζεται να στηρίξει τους ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής και του μεροκάματου στην Ξάνθη, απλά αδιαφορεί.

Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που προβλέπονται στους πληγέντες αγρότες της Ξάνθης. Να στηρίξει επιτέλους η κυβέρνηση την περιφέρεια της χώρας και τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button