Τρίτο Μάτι

Η ΠΛΕΟΝ ΣΟΒΑΡΗ …..

Αναρωτιέται ο Κώστας Ζαγναφέρης στην ανάρτηση του δημοσιευοντας την τοποθετηση μηχανικου για τις πυρκαγιές
Η πλέον σοβαρή άποψη για το καλοκαιρινό φαινόμενο φίλου μηχανικού . Κρατείστε ότι από το 1990 και μετά η δασοκάλυψη αυξήθηκε κατά 26 % ανεξάρτητα τι “” ουρλιαζουν”” οι ματσουκοφόροι. Αλλά ποιος να καταλάβει οι ψεκασμένοι οι εμμονικοί με τον ΚΥΡΙΑΚΟ ή οι 90 % λειτουργικά αναλφαβητοι;
ΓΡΑΦΕΙ ο φίλος. …
Μέσα στον ορυμαγδό που προξένησε η φωτιά στην Αττική, ίσως θα πρέπει να δούμε ψύχραιμα το βαθμό στον οποίο μπορούμε να ελέγξουμε ένα τέτοιο φυσικό φαινόμενο (γιατί φυσικό φαινόμενο είναι, άσχετα αν μερικές φορές το προκαλούν οι ίδιοι οι άνθρωποι).
Τα ίδια τα πευκοδάση δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να ανανεώνονται μέσα από τις φωτιές, όπως κάνουν εδώ και πολλούς αιώνες. Αυτή είναι η φύση τους και ακόμα κι αν δεν υπήρχαμε επάνω στη Γη, αυτά θα καίγονταν περιοδικά.
Τα ξερά χόρτα του καλοκαιριού είναι ένα υπέροχο προσάναμμα και όπως είδαμε σε πολλές σκηνές στην τιβι, υπήρχαν τεράστιες στοίβες από δαύτα που οι δημοτικές αρχές είχαν αφήσει δίπλα στους δρόμους.
Μην ανησυχείτε ότι θα ξεμείνετε από οξυγόνο, γιατί ήδη οι Άραβες της ερήμου θα είχαν πεθάνει. Το 90% του οξυγόνου παράγεται από τους Ωκεανούς, ΟΧΙ από τα δέντρα. Επίσης, παρόλες τις πυρκαγιές, η δασοκάλυψη στην Ελλάδα, σε σύγκριση με το 1990 είναι 26% μεγαλύτερη, όχι μικρότερη, όπως λένε κάποιοι κεφτέδες.
Από τη στιγμή που με άνεμο 7-8 μποφόρ μία πυρκαγιά καθίσταται ανεξέλεγκτη μέσα σε 20′ λεπτά, δεχόμαστε ως ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα υπάρχουν περίοδοι μέσα στο κάθε έτος που οι πυροσβεστικές μας δυνάμεις θα μπορούν να κάνουν ΕΛΑΧΙΣΤΑ πράγματα.
Όταν νομιμοποιήθηκαν κατοικίες μέσα στα δάση, όποιος πιστεύει ότι αυτές μπορούν να σωθούν σε μια τέτοια πυρκαγιά, είναι ανόητος. Ένας παλιός φίλος και συμφοιτητής είχε το σπίτι του στην Βαρυμπόπη. Είχε φροντίσει να μην έχει πευκα σε μεγάλη ακτίνα από αυτό, και είχε πισίνα με αυτόματο πυροσβεστικό σύστημα και αντλία διπλής ενέργειας (ηλεκτρική και ντίζελ). Το αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ. Το σπίτι του κάηκε, όπως όλα τα άλλα.
Αύριο, όλοι οι πυρόπληκτοι που δεν είχαν κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να προστατέψουν τα σπίτια τους, θα μας ζητάνε να πληρώσουμε αποζημιώσεις για την αβλεψία τους να τα ασφαλίσουν έναντι ενός τέτοιου συμβάντος. Η δική μου θέση είναι να μην πάρουν ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ, όπως δεν παίρνουν οι κάτοικοι τόσων άλλων χωρών. Μόνο εδώ μάθαμε να κρεμόμαστε από τα @@ του Κράτους, για χρήματα που πληρώνετε εσείς κι εγώ. Απλά, οι ασφαλιστικές να αξιολογούν τα μέτρα πυροπροστασίας και τον κίνδυνο και να επιβάλλουν τα ανάλογα ασφάλιστρα.
Από εκεί και πέρα, το καθήκον της Πολιτείας είναι να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ την ανθρώπινη ζωή και να μετακινήσει τους πληθυσμούς σε ασφαλή τοποθεσία, προσπαθώντας παράλληλα να δαμάσει το Τέρας. Δεν ήταν λοιπόν ΟΥΤΕ ο Τσίπρας υπεύθυνος για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ήταν υπεύθυνος γιατί δεν φρόντισε να εκκενώσει έγκαιρα την περιοχή. Αυτό του καταλογίζουμε, μαζί με το επικοινωνιακό θέατρο που έπαιξε πάνω από τα καμένα πτώματα.
Μόνο ευγνωμοσύνη χρωστάμε στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία, στο Στρατό, στο ΕΚΑΒ, στους Εθελοντές και στην Πολιτική Προστασία. Όλα τα άλλα είναι αποκυήματα διεστραμμένων μυαλών.
Και κάτι άλλο: Τα αεροσκάφη επιχειρούν σε μη κατοικημένες περιοχές. Ο κεφτές που θέλει αεροσκάφος να σβήσει τη φωτιά στο σπίτι του, πρέπει να είναι έτοιμος να μαζέψει τα μπάζα από το υδραυλικό πλήγμα.
Έτσι έχουν τα πράγματα, φίλοι, γείτονες και συμπολίτες. Ο Κόσμος καίγεται και κάποιοι χτενίζονται….
ΤΕΛΟΣ
via Costas Kapos

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button