Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ : Πάμε στου Άδωνη…

59 ιατρικοί σύλλογοι κατέφθασαν στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του  νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία, προκειμένου να πείσουν  και να αποτρέψουν  την κοινοβουλευτική ομάδα της συμπολίτευσης,  να μην ψηφίσει το άρθρο 65, με το οποίο επιτάσσει  ιδιώτες/ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Μάταιος κόπος, καθώς ο λαλίστατος υπουργός Υγείας Γεωργιάδης,  πέρα από το να διδάσκει αρχαία ελληνικά σε σκύλους, έχει και ισχυρή πειθώ… και είχε καταφέρει να  πείσει και τους 158 βουλευτές της ΝΔ για την ορθότητα του μέτρου! Βεβαίως, βεβαίως  και τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ, ιδιώτη-ελευθεροεπαγγελματία ιατρό, ο οποίος μάλλον θα επιτάξει(!) εαυτόν για  τις ανάγκες του ΓΝΣ Ξάνθης.

Και ας ακούστηκαν έως την πλατεία Συντάγματος  οι φωνές  από τον καυγά του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, και προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)  κ. Εξαδάκτυλου μετά του κ. Υπουργού, μέσα στη Βουλή.

Ο οποίος κ. Εξαδάκτυλος μάλιστα παρομοίασε τη νομοθετική πρωτοβουλία του κ. Αδώνιδος,  ως «χρόνια οστεομυελίτιδα, όπου με ιατρικούς όρους θα προκληθεί μια κατάσταση …τουτέστιν πάθηση με υφέσεις και εξάρσεις, καθημερινά ενοχλήματα, ρυπαρά τραύματα, πολλαπλές χειρουργικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις που ενίοτε καταλήγει σε ακρωτηριασμό».

Δεν θα μπορούσε κανείς να προσθέσει τίποτε περισσότερο στο ψήφισμα του ΠΙΣ προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση στο ΕΣΥ, που όχι μόνο κινδυνεύει από ακρωτηριασμό αλλά και από συνολική κατάρρευση. Την οποία κατάρρευση προσπαθεί να προλάβει η Διοίκηση του  ΓΝΣ Ξάνθης, η οποία με «προληπτικά» τηλεφωνήματα σε γιατρούς του νομού μας, προσπάθησε να αποσπάσει τη συναίνεσή τους για να συνδράμουν στις εφημερίες του νοσοκομείου μας. Και ω του θαύματος! Κατέστη εφικτό να βρεθεί εθελοντής ιατρός, ετών 89, πρόθυμος να εφημερεύσει στην πρώτη γραμμή “πολέμου” του νοσοκομείου μας! Η Υγεία σε στιβαρά χέρια.

Οι «μεταρρυθμίσεις» των ‘’άριστων’’ της κυβέρνησης  θα αποτελούσαν άριστο υλικό για ευθυμογραφήματα, εάν δεν ήταν τόσο τραγικές για τις ζωές των πολιτών και το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.  «Σταθερότητα»  ήταν το νικηφόρο σύνθημα της προπαγάνδας του Μητσοτάκη και όσων ημέτερων θησαυρίζουν από την πολιτική του. Κάτω, όμως, από το χαλί αυτής της σταθερότητας, φερετζέ της ανικανότητας και της ιδεοληψίας τους, για την εξυπηρέτηση των ελαχίστων και την τιμωρία των πολλών, κρύβονται πληγές, τραγωδίες, ανθρώπινα δράματα. Κρύβεται η φτώχεια, κρύβεται ο βιασμός της αλήθειας, η εγκληματικότητα που καλπάζει, η προκλητική αδικία, η κάλυψη των σκανδάλων, το ξεπούλημα της πατρίδας, τα αδιέξοδα των νέων, η απελπισία των απόμαχων.

Παρέα η ΝΔ  με τον πρώην ακροδεξιό «Σπαρτιάτη», Χάρη Κατσιβαρδά, υπερψήφισε το νομοσχέδιο, που διαλύει τις δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και τις επιτάξεις των ιδιωτών γιατρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα καταργήσει τους αντικοινωνικούς νόμους και θα επαναθεμελιώσει το ΕΣΥ, με γνώμονα και επίκεντρο τον άνθρωπο, ασθενή και υγειονομικό.

Ως αξιωματική αντιπολίτευση  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανακατέθεσε τρεις τροπολογίες για τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς, για τις άγονες, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, για τo «clawback» και το «rebate» και τέλος  για την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών των γιατρών με 20%.

Η Δημόσια δωρεάν ποιοτική  Υγεία για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο.

 

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button