Τρίτο Μάτι

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΠΤΑΕΤΙΑ» ΚΑΙ ΣΤΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Σχολιάζει ο Ν. Φωτιάδης

Η εφημερίδα το «ΒΗΜΑ» στις 29 Ιουνίου 2024 είχε ένα ένθετο (τεύχος 53) με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑ – ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, στο οποίο αρθρογραφούν (λασπολογούν) για την οικονομία της Επταετίας κάποιοι «τσάροι της οικονομίας» (Χριστοδουλάκης ΠΑΣΟΚ, Αλογοσκούφης ΝΔ), οι οποίοι οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία (Κακρίδης, Διακουλάκη, Καλογήρου κτλ), καθηγητές Πανεπιστημίου (ο Βίσμαρκ είπε: “Καθηγηταί τρείς, πάει η Πατρίς”). Δεν μπορούν οι Πολιτικοί να ξεχάσουν το γεγονός ότι έχασαν την «κουτάλα» επτά χρόνια (έμειναν χωρίς δουλειά, χωρίς χειροκροτητάς και περίγυρο, χωρίς δικαίωμα «βολέματος» ημετέρων, χωρίς ευκαιρίες συμμετοχής  σε τζάμπα ταξιδάκια ανά την υφήλιο και  παρουσία σε «δημοκρατικές» εκδηλώσεις).

Αυτό δε το συγχωρούν ποτέ στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κι έτσι το μίσος από την Επανάσταση του 21 μέχρι σήμερα είναι απύθμενο. Μην ακούσουν για «χούντα», μην ακούσουν για Παπαδόπουλο, μην ακούσουν για «ταγκς». “Να την χέσω εγώ τέτοια Ελευθερία, όπου θα κάνω εγώ εσένα Πασιά”, είπε στους Πολιτικούς της εποχής του ο Στρατηγός Μακρυγιάννης (τίτλος βιβλίου του Πανεπιστημιακού Κώστα Ζουράρι).

Φέτος γιορτάζουμε τα 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της  Δημοκρατίας (από τότε που ήλθε από το Παρίσι ο αυτοεξόριστος «Εθνάρχης» Καραμανλής) κι έχουν την ευκαιρία να βγάλουν όση ακόμη χολή τους απέμεινε για την «χούντα». (Η λέξη «χούντα» είναι Ισπανική και σημαίνει «ένωση», όπως και οι Δήμοι στην Ισπανία λέγονται «ούντα», αλλά εδώ οι Πολιτικοί και οι «γιαλαντζί αντιστασιακοί» εννοούν δολοφόνους, κλέφτες, καταπιεστάς, κλπ.)

Η τηλεόραση της ΕΡΤ (το κανάλι της αποχαύνωσης των Ελλήνων, το οποίο εμείς οι ίδιοι το χρηματοδοτούμε) ετοιμάζει ειδικές εκπομπές δυσφήμισης της επταετίας με τίτλο «Αντιστασιακό»!! Έτσι λοιπόν, μετά από πενήντα χρόνια, ώστε να μην υπάρχουν επιζώντες της επταετίας για να αντικρούσουν τα ψευδή επιχειρήματα και τις οικονομικές ανακρίβειες των σημερινών  καθηγητάδων, δημοσιεύονται τα άρθρα των «σε διατεταγμένη υπηρεσία» κυρίων με τίτλους «Γιατί πρέπει να μάθουμε για τα οικονομικά της Δικτατορίας», «Το μεταπολεμικό οικονομικό θαύμα και πώς κατέρρευσε με τη Δικτατορία», «Η πολιτική οικονομία της Δικτατορίας», «Η απομυθοποίηση της βιομηχανικής πολιτικής της Δικτατορίας» κι άλλα τρελά.

Δεν τόλμησαν οι πολιτικοί (όλων των κομμάτων και αποχρώσεων) να κάνουν μια σοβαρή δημοσκόπηση (γκάλοπ το λένε οι Ευρωσπουδαγμένοι) πριν πολλά χρόνια, για να ακουστεί η γνώμη του αξιόλογου Οικονομολόγου Νικολάου Μακαρέζου και άλλων ειδικών της εποχής για τα επιτεύγματα της Ελληνικής Οικονομίας επι Επταετίας. Κατασκευάσθηκαν αεροδρόμια, δρόμοι, Νοσοκομεία, Σχολεία, Γήπεδα (κάθε χωριό και γήπεδο, κάθε πόλη και γυμναστήριο), Διοικητήρια, εγκαταστάσεις τηλεοράσεως, επεκτάσεις Ηλεκτρικών δικτύων σε όλα τα χωριά, αρδευτικά έργα (δισεκατομμυρίων στο τρίγωνο του Έβρου), Βιομηχανικές Περιοχές, εργοστάσια Ζαχάρεως κι άλλα πολλά που δε θυμάμαι.

Θα έβλεπε η Ξάνθη μας επιβλητικό Διοικητήριο που στεγάζει τόσες Δημόσιες Υπηρεσίες? Θα είχαμε τέτοιο κόσμημα σαν το Κολυμβητήριο με το κέντρο ΑΡΙΩΝ που έφτιαξε ο Ασλανίδης που για χρόνια πρόσφατα δε λειτουργούσε? Θα υπήρχε Βιομηχανική Περιοχή προς το Εύμοιρο όπου εγκαταστάθηκαν δεκάδες βιομηχανικές Μονάδες (οι οποίες μετά την έλευση της «δημοκρατίας» έριξαν φαλιμέντο)? Θα δούλευαν τόσοι συμπολίτες μας στο εργοστάσιο Ζαχάρεως, που σήμερα το έκλεισαν οι Ευρωπαίοι φίλοι μας και κυκλοφορούν φίδια?

Μεγαλύτερη απόδειξη της οικονομικής ανάπτυξης της εποχής εκείνης είναι η έκφραση του λαουτζίκου «τότε είδαμε παράδες στην τσέπη μας». Τότε χαρίστηκαν τα δάνεια των αγροτών, τότε προμηθεύτηκαν τρακτέρ γιατί όργωναν ακόμη με βόδια, τότε εξαφανίσθηκε το πρόχειρο αποχωρητήριο από την αυλή και χτίστηκαν σύγχρονα σπίτια με μπάνια και τουαλέτα, τότε είχε ο κοσμάκης βιβλιάριο με καταθέσεις στην Τράπεζα ή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (αυτά τώρα είναι όνειρα θερινής νυχτός) και τέλος τότε είχε η Πατρίδα μας εξωτερικό χρέος ΜΗΔΕΝ, ανεργία ΜΗΔΕΝ και ηθικό ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟ. Τ’ άλλα τα ακούω βερεσέ. Οι Τούρκοι λένε «Μασαλά παρά γιόκ». Σήμερα όλα είναι ωραία και ανθηρά για τους ολιγάρχες (φαντάζομαι τους ξέρετε) και για την «ελίτ» του Κολωνακίου.

 

Νικόλαος Φωτιάδης

Έλληνας αγρίως φορολογούμενος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button