Εκδηλώσεις

Με τον εσπερινό και την παρουσία του Μητροπολίτη μας και ο φετινός εορτασμός της Αγ. Κυριακής στη Μύκη Ξάνθης

Ο φετινός εορτασμός της Μεγαλομάρτυρος Αγ. Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο παρεκκλήσι στο χωριό Μύκη Ξάνθης, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα συνεπικουρούμενος από τον Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο, τον πατέρα Γεώργιο Σπάρταλη και την παρουσία 100 πιστών από την Ξάνθη.

Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα, άναψαν τα καντήλια της εκκλησίας, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας σε μια ατμόσφαιρα κατανυκτική, σε συνδυασμό με το φυσικό καταπράσινο περιβάλλον, τους ήχους της φύσης και τα κελαϊδίσματα των πουλιών.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας, στον διωγμό του Διοκλητιανού το έτος 282 μ.Χ., κατά τον οποίο μαρτύρησε η Αγία αλλά και περί τους έντεκα εκατομμύρια χριστιανών που είχαν την τύχη. Ευχαρίστησε τους πιστούς που έδωσαν το παρόν και φυσικά τα Σωματεία που διατηρούν το παρεκκλήσι σε καλή κατάσταση. Τον χορό των ψαλτών αποτέλεσε ο συνάδελφος Στέφανος Σιδερίδης.

Ήταν η πιο πολυπληθέστερη παρουσία πιστών (μέλη και φίλοι της Αστυνομίας) στον φετινό εορτασμό και μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Ρίζος, ο Υποδιευθυντής κ. Ταχτσίδης Ιωάννης, ο Διοικητής του ΤΕ Εχίνου κ. Τσίγκας, ο αντιδήμαρχος Ξάνθης της Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Τσάπαλης, η Διοικητής του Α.Σ. Μύκης κ. Καζάκου Χρυσούλα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης κ.κ. Γιάννης Κουτσαϊμάνης, τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Αστυνομικών του Ν. Ξάνθης, της Ένωσης Αποστράτων (Καραμπιπέρης, Δεληγιαννόπουλος, Δημαράς, Μαυρίδης, Ρηγάκης) της ΣΚΑ (Γουναρίδης Νικόλαος με την διπλή ιδιότητα) της ΙΡΑ Ξάνθης (Ιωαννίδης, Δετσαρίδης).

Τα σωματεία της Αστυνομίας εκφράζουν τις ευχαριστίες του σε όσους και όσες προσήλθαν. Ευχαριστούμε επίσης το ταξιδιωτικό Γραφείο TONIA TRANSFER SERVICES, που διέθεσε δωρεάν ένα (1) λεωφορείο, για την μεταφορά των εκκλησιαζομένων. Τους συναδέλφους Μπατζάκη, Δετσαρίδη, Φελεκίδη, Μαλάκη, Καρατζίδη για τον καθαρισμό, καλλωπισμό και συντήρηση του παρεκκλησίου. Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκαν, σε όλο το εκκλησίασμα, κεράσματα προσφορά των σωματείων.

Ο επόμενος εκκλησιασμός του προγράμματος για την Μύκη είναι την Παρασκευή 23 Αυγούστου παραμονή της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού όπου θα τελεστεί ο Εσπερινός.

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button