Τρίτο Μάτι

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Οι εφημερίδες, η τηλεόραση και τα σύγχρονα μέσα «αποχαύνωσης» του Έλληνα (Φέϊςμπουκ, Γκούγκλ – Μουγκλ κτλ.) αναφέρονται καθημερινά  στα προβλήματα  (οικονομικά – κοινωνικά – εθνικά κτλ.) με τρόπο εντυπωσιακό και με δημοσιοποίηση απόψεως – γνώμης ειδικών και μη ειδικών.

Κοντολογίς, σήμερα στην Πατρίδα μας (οι Πολιτικοί αποφεύγουν να αναφέρουν την λέξη «Πατρίδα» και συνήθως λένε «σ ’αυτή την χώρα», «αυτός ο τόπος», «στην περιοχή μας») φλέγοντα θέματα που απασχολούν ή έπρεπε να απασχολούν τον ‘Έλληνα είναι:

Α. Ευρωεκλογές 9ης Ιουνίου 2024

Αποκαρδιωτικά τα αποτελέσματα για τα Ελληνικά Κόμματα, «αναγνωρίσιμοι» κυρίως οι εκλεγέντες ευρωβουλευταί κι όχι οι «’Άριστοι», μηνύματα αδιαφορίας – απαξίωσης προς τους Πολιτικούς και έκφρασης θυμού και τέλος ανησυχητικό ποσοστό αποχής από τις εκλογές.

Β. Αντιμετώπιση αποτελέσματος Ευρωεκλογών από το Κόμματα

Το καθένα τον χαβά του! Τεράστια πτώση της Ν.Δ., δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «συνεχίζουμε γιατί έχουμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού με 41%», δήλωση του κ. Κασσελάκη «βγήκαμε νικητές, δεύτεροι με αύξηση του ποσοστού μας», δήλωση του κ. Ανδρουλάκη «Πρασίνισαν δύο Νομοί στην Κρήτη και οι ψηφοφόροι μας επιστρέφουν και δείχνουν την εμπιστοσύνη τους» και άλλα….πολλά για αλλαγές ηγεσίας – συνεννοήσεις προοδευτικών κομμάτων. Κερδισμένα τα «δεξιά» κόμματα κυρίως λόγω της έκφρασης θυμού των Ελλήνων ψηφοφόρων για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, την ακρίβεια και τη λαθρομετανάστευση.

Γ. Εθνικά Θέματα

  1. Τουρκία: Υπογράψαμε με τους γείτονες «Σύμφωνο Φιλίας», για ήρεμα νερά στο Αιγαίο, όμως δυστυχώς Πρόεδρος, Υπουργοί και άλλοι Τούρκοι Αξιωματούχοι λειτουργούν υπογείως εις βάρος μας (έκδοση Διδακτικών βιβλίων Σοβινιστικού περιεχομένου, «τουρκική» μειονότητα Θράκης, Πόντιση τουρκικών καλωδίων ρεύματος στην Ελληνική ΑΟΖ κλπ.). Η κυβέρνησή μας ομιλεί για «τήρηση του Διεθνούς Δικαίου»!!!!
  2. Αλβανία: Ο τυχοδιώκτης Πρωθυπουργός της Αλβανίας Ράμα (αδελφοποιημένος με τον Ερντογάν) εξακολουθεί να προκαλεί την Ελλάδα και Ευρώπη, να συνεχίζει τον εγκλεισμό στις φυλακές του νόμιμου Δημάρχου Χιμάρας και εκλεγέντος Ευρωβουλευτή Μπελέρη κι έχει το θράσος (με την ένοχη ανοχή μας) να κάνει συγκεντρώσεις Αλβανών στην Αθήνα.
  3. Σκόπια: Οι «Γυφτοσκοπιανοί» αποθρασύνθηκαν και μετά τους εναγκαλισμούς του Ζάεφ με τον Τσίπρα και τις διακηρύξεις περί «Ιστορικής Συμφωνίας» των Πρεσπών, η γραία εκλεγείσα Πρόεδρος και ο χλεμποριάρης Πρωθυπουργός τους Μοτσκόσκι, καθημερινά αναφέρονται στην «Μακεδονία» τους και στα «παιδιά προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου». Εμείς κάνουμε τον Αλέκο!!!

Δ. «Κεραυνοί» Καραμανλή – Σαμαρά κατά Μητσοτάκη

Το βράδυ της 1ης Ιουλίου 2024 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στην παρουσία ενός βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, μίλησαν και οι πρώην Πρωθυπουργοί (βουλευταί σήμερα της Ν.Δ.) Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Παρακολούθησα την εκδήλωση και άκουσα λόγια βαριά για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη από τους συναδέλφους του. Αναφέρθηκαν στην αποτυχία των Ευρωεκλογών, στην ακρίβεια που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, κυρίως όμως στα Εθνικά θέματα. Χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σαμαράς: «τρώμε την μια προσβολή, την μία ταπείνωση μετά την άλλη από τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και φυσικά από τους φίλους μας τους Τούρκους!!»

Και άλλα θέματα απασχολούν τον Ελληνικό Λαό σήμερα, όπως είναι η υγεία, οι χαμηλοί μισθοί – συντάξεις, η ακρίβεια (τρόφιμα, βενζίνη, ρεύμα, εισιτήρια κτλ.), η ενδοοικογενειακή βία, η αύξηση συμμοριών ανηλίκων, η λαθρομετανάστευση και άλλα που τα αντιπαρέρχομαι.

Για όλα αυτά όπως προανέφερα πολλοί «ειδικοί» και «μη ειδικοί» αναφέρονται καθημερινά, διαπιστώνουν, εντυπωσιάζουν – φοβίζουν – καυτηριάζουν, όμως το κακό είναι ότι βελτίωση δε βλέπουμε!!!

Για τον Ναύαρχο κ. Αποστολάκη (που πολλοί σχολιάζουν γιατί έγινε «κολαούζος» του κ. Κασσελάκη) καθώς αποτελεί ειδική περίπτωση θα αναφερθώ «εν ευθέτω χρόνω».

 

Αντγος ε.α.

Νικόλαος Φωτιάδης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button