Ελλάδα

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. προς κ. Α/ΓΕΣ: Να μην επωμιστούν οικονομικά και πάλι οι στρατιωτικοί τις τροποποιήσεις στις στολές. Θεσπίστε κοντομάνικο μπλουζάκι

Ο Στρατιωτικός Κανονισμός Στολών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, είναι ίσως ο πιο “πολύπαθος”
κανονισμός στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς σχεδόν κάθε χρόνο (μερικές φορές και δύο
φορές τον χρόνο) τροποποιείται. Πέρα από το ότι καταμαρτυρά την πρόχειρη και δίχως σοβαρή μελέτη προσέγγισης του ζητήματος της τελικής εμφάνισης του στρατιωτικού προσωπικού, το οποίο θα έπρεπε πρωτίστως να εδράζεται στην ασφάλειά του κατά την εργασία, προϊδεάζει τους στρατιωτικούς να βάλουν ακόμη μία φορά το χέρι στην τσέπη, ώστε να υλοποιηθούν τα διατασσόμενα.
Εκτός από τα παραπάνω, εγείρεται σοβαρό θέμα προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
των στρατιωτικών, καθόσον υποχρεώνονται να “ράψουν” την ομάδα αίματός τους στο δεξί βραχίονα της στολής τους.

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ.

Με πρόσφατη διαταγή, καθιερώνεται μία σειρά τροποποιήσεων του Στρατιωτικού Κανονισμού Στολών, οι οποίες αφορούν κυρίως στις στολές υπ’ αρίθμ. 9 και 10 (Ασκήσεων – Εκστρατείας).

Η Ένωσή μας, χαιρετίζοντας κάθε προσπάθεια, η οποία κατευθύνεται στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των στρατιωτικών, οφείλει να επισημάνει τις ανησυχίες τους, καθώς φαίνεται ό,τι για ακόμη μία φορά, το σύνολο των ανωτέρω τροποποιήσεων θα επωμιστούν οικονομικά οι ίδιοι, πόσο δε, μάλλον, όταν ακούν εδώ και χρόνια για νέα άρβυλα τύπου ΙΙ (με δέρμα καστόρι και ύφασμα τύπου condura), τα οποία ουδέποτε, πλην εξαιρέσεων, τους χορηγήθηκαν. Αν, μάλιστα, ληφθεί υπόψη το γεγονός της χορήγησης στολών εκστρατείας – ασκήσεων με το σταγονόμετρο, πολύ φοβούνται ότι οι μακρυμάνικες ισοθερμικές μπλούζες παραλλαγής θα αποτελούν για χρόνια «αστικό μύθο».

Επιπρόσθετα, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την καθιέρωση διακριτικού σήματος ομάδας αίματος στη στολή υπ’ αριθμ. 9, επί του δεξιού βραχίονα, καθόσον φαίνεται ότι δημοσιοποιούνται «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα στρατιωτικών.

Τέλος, επανερχόμαστε σε έγγραφό μας, σύμφωνα με το οποίο αιτούμαστε για τη θερινή περίοδο, την αντικατάσταση του χιτωνίου των στολών υπ΄ αριθμ. 9 και 10 από μπλουζάκι με γιακά και του καλύμματος κεφαλής από καπέλο τύπου jockey σε αντίστοιχο τύπου jungle, χωρίς περιορισμούς.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε διευκρίνησης και πληροφορίας.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προς την οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για τη διερεύνηση της παραβίασης ή μη των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των στρατιωτικών, οι οποίοι δίχως τη θέληση και τη συγκατάθεσή τους, εξαναγκάζονται να φέρουν στο δεξί μανίκι της στολής τους, διακριτικό σήμα με τον τύπο της ομάδας του αίματός τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button