Πολιτισμός

Γνωρίζοντας το Βυζαντινό Πολύστυλον

Στο πλαίσιο του υποέργου «Αποκατάσταση και Ανάδειξη τμήματος του Πολυστύλου» (ΟΧΕ 2014-2020), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης οργανώνει στοχευμένες περιηγήσεις – ξεναγήσεις στον λόφο του Πολυστύλου, έναν χώρο που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά και την ιστορία.

Το Πολύστυλον βρίσκεται δίπλα στο οργανωμένο τμήμα του αρχαιολογικού χώρου Αβδήρων και αποτελεί συνέχεια της σημαντικής αρχαιοελληνικής πόλης. Απλώνεται στον χώρο της ακρόπολης, στον λόφο πάνω από το αρχαίο λιμάνι της πόλης.

Εάν επιθυμείτε να κάνετε μια «βουτιά» στο παρελθόν και να ανακαλύψετε μαζί μας τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, δεν έχετε παρά να «ενδυθείτε» την καλή σας διάθεση και να μας ακολουθήσετε στην περιήγηση. Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την εξέλιξη της ανασκαφής του πύργου και την υλοποίηση του προγράμματος αποκατάστασης.

Οι περιηγήσεις θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη του μήνα Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 3, 10, 17, 24 και 31 Ιουλίου και ώρα 10:00 π.μ. Σημείο συνάντησης αποτελεί ο χώρος στάθμευσης απέναντι από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου των Αβδήρων.

Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε είναι απαραίτητο να είστε κατάλληλα ενδεδυμένοι και να έχετε μαζί σας νερό. Συνιστάται η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 25410-51003 και 25410-52041 (Π. Κατσάκη, αρχαιολόγος-μουσειολόγος).

Η ξενάγηση προσφέρεται δωρεάν στο κοινό.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Άβδηρα, 28 Ιουνίου 2024

 

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη
της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Μαρία Χρυσάφη

Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button