Πολιτισμός

Το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου ανεβάζει τη “Λυσιστράτη”

Το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου,  ανεβάζει στις  1 & 2 Ιουλίου στο υπαίθριο Δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης , την κλασσική κωμωδία του Αριστοφάνη ‘Λυσιστράτη’ σε πρωτότυπη μετάφραση και διασκευή του Κώστα Τατάρογλου και σκηνοθεσία-διδασκαλία Πολυξένης Καρακατσάνη και Βασίλη Λειβαδίτη. Ένα έργο διαχρονικό, δροσερό και ‘πικάντικο’ που απευθύνεται αποκλειστικά σε ενηλίκους.

O Αριστοφάνης αθυρόστομος, αυθεντικός και καυστικός κατακρίνει τη διαφθορά, την αισχροκέρδια, την υποκρισία και τη φαυλότητα των αρχόντων, την αφέλεια της κοινής γνώμης.

Η Λυσιστράτη είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που γράφτηκε  το 411 π.Χ. και θεωρείται ένα από τα παλιότερα και χαρακτηριστικότερα αντιπολεμικά έργα. Οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης, αποφασίζουν σεξουαλική αποχή προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό πόλεμο.

Η Λυσιστράτη ενισχύει το σχέδιό της εμποδίζοντας την πρόσβαση των ανδρών στο δημόσιο ταμείο.
Παρά τις ποικίλες κωμικές αντιδράσεις, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, το ειρηνευτικό σχέδιο φαίνεται να επιτυγχάνει και η Eιρήνη δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της με τη μορφή μιας νέας και όμορφης γυναίκας.

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία-διδασκαλία: Πολυξένη Καρακατσάνη-Βασίλης Λειβαδίτης

Μουσική σύνθεση- διδασκαλία χορικών: Χριστεφανία Λουκίδου

Επίμέλεια κίνησης: Αλεξάνδρα Τσοτανίδου

Σκηνογραφία-γκράφιτι: Αλέξανδρος Γοανίδης

Styling: Oral color & cut

Ερμηνεύουν οι μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου: Χριστίνα Γεροντάρη, Νίκος Γιοβαννόπουλος,  Δημήτρης Δεδεμάδης , Χριστόφορος Καραγιαννίδης , Δήμητρα Κοτσάκη ,  Όλγα Μαυρομμάτη, Ευγενία Μπαθρέλλου , Σπύρος Μπαλουκίδης, ,Ελένη Παμπόρη, Ελένη Παπακωνσταντίνου, , Σοφία Ραξιώνη, Νανά Σαρητζόγλου, Κώστας Τατάρογλου, Φατμέ Τασήμ Ογλού,  Ελένη Τρανοπούλου, Ειρήνη Χατζηνικολάου.

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο Πυργελή

Γενική είσοδος: 8€ , Μειωμένο: 6€

Η είσοδος για τα ΑΜΕΑ είναι δωρεάν.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button