Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απονομή δικαιοσύνης

Τρία χρόνια μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του συναδέλφου μας, δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δύο φερόμενων ως εκτελεστών.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Ιουλίου, ύστερα από διακοπή λόγω της μη προσέλευσης βασικών μαρτύρων και του αιτήματος που υπέβαλε ο δικηγόρος της οικογένειας για ενημέρωση φακέλου.

Απηχώντας το πάνδημο αίτημα του δημοσιογραφικού κόσμου, διεθνώς αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, για την εξιχνίαση όλων των πτυχών της υπόθεσης, το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ –το οποίο στην έναρξη της δίκης εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της, Σ. Τριανταφύλλου- εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της για την καταδίκη όχι μόνο των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών.

Επίσης, το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με πρόσφατο ψήφισμά της στο τελευταίο της συνέδριο, κάλεσε τις Ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν την έρευνα για τον εντοπισμό και την καταδίκη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ έχουν κληθεί ήδη εκπρόσωποι της Διεθνούς αλλά και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων να παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Μιας υπόθεσης που εάν δεν εξιχνιαστεί θα συνεχίσει να διατηρεί τη χώρα μας στις χαμηλότερες βαθμίδες κατάταξης ως προς την ελευθερία του Τύπου και να ρίχνει την βαριά σκιά της στο έργο της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής έρευνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΟΕΣΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button