Ειδήσεις

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του κτιρίου του 20ου Δημοτικού Σχολείου και την επίλυση του κτιριακού προβλήματος της Α’βάθμιας εκπαίδευσης στο Δροσερό Ξάνθης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

 Θέμα: Για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του κτιρίου του 20ου Δημοτικού Σχολείου και την επίλυση του κτιριακού προβλήματος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δροσερό Ξάνθης.

Επανερχόμαστε για άλλη μια φορά στο πρόβλημα σχολικής στέγης στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης. Επανειλημμένα από το 2009 το ΚΚΕ έχει αναδείξει το πρόβλημα και στη Βουλή με Ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς, με τελευταία την Επίκαιρη Ερώτηση τον Νοέμβρη του 2023 (αρ. πρωτ. 376/13-11-2024). Στη συζήτησή της επίκαιρης αποτυπώθηκε στην πλήρη της διάσταση η οξύτητα του προβλήματος, με τους 1044 εγγεγραμμένους μαθητές να πρέπει να φοιτήσουν σε 28 αίθουσες (κοντέινερ ως επί το πλείστον), στα συστεγαζόμενα 15ο και 20ο Δημοτικά Σχολεία και σε 2 ½ μόλις αίθουσες στο 15ο Νηπιαγωγείο.

Η χρηματοδότηση έργων σχολικής στέγης διαχρονικά γίνεται με το σταγονόμετρο την ίδια στιγμή που το αντίθετο ισχύει για επιδοτήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους, για την αδρή χρηματοδότηση ΝΑΤΟϊκών αποστολών και εξοπλισμών κ.α.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης μετά από συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης αναφέρεται: «Ανέγερση νέου κτιρίου για το 20ο Δημοτικό Σχολείο. Ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι από την πλευρά του Δήμου ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποχαρακτηρισμού του οικοπέδου, οπότε από εδώ και πέρα είναι θέμα της ΚΤΥΠ να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειες για την ανέγερση του σχολείου. Επίσης, ζητήθηκε να τοποθετηθούν επιπλέον αίθουσες στο νηπιαγωγείο του οικισμού του Δροσερού.»

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:

– Την τάχιστη ολοκλήρωση της ανέγερσης του κτιρίου του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και με ποιο χρονοδιάγραμμα.

– Την άμεση ενίσχυση με επιπλέον αίθουσες του 15ου νηπιαγωγείου.

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button