Αστυνομικά Νέα

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 21 και 22-6-2024 σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το βράδυ,σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ το αυτοκίνητο τελικά εντοπίσθηκε να έχει εκτραπεί εκτός του οδοστρώματος και ο διακινητής μαζί με τους διακινούμενους να επιχειρούν να διαφύγουν πεζοί, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για παροχή πρώτων βοηθειών.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ενώ για το όχημα έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 10-6-2024 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, πλησίον οικισμού του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν τον δεύτερο δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έντεκα  μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης,ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, δεν υπάκουσε σε σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του οδηγώντας επικίνδυνα, προξενώντας υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εκτραπεί σε οικόπεδο και να έχουν προκληθεί φθορές σε συρμάτινη περίφραξη, χωρίςνα υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Επισημαίνεται ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 27-5-2024 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ οι πινακίδες διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστές.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα,κινητά τηλέφωνα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button