Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Την Παρασκευή 21/06 ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης πραγματοποίησε κινητοποίηση στη φοιτητική μέριμνα των εστιών και τηλεφωνική επικοινωνία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, απαιτώντας λύσεις στα ζητήματα της ελλιπούς ποσότητας και χαμηλής ποιότητας σίτισης και του καύσωνα.

Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο και η αντιπρύτανης, κα Γρηγορίου ήταν ενήμεροι μέσω της γραμματείας της για αυτά τα ζητήματα από την Δευτέρα 17/06. Ωστόσο, ενώ περιμέναμε όλη την εβδομάδα να επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να λυθούν αυτά τα πολύ σοβαρά ζητήματα, η κα Γρηγορίου επέλεξε για άλλη μια φορά να μας αποφύγει μέσω της γραμματείας της και να μην δεχτεί την τηλεφωνική επικοινωνία με τους εστιακούς φοιτητές.

Αντίστοιχα, στην επικοινωνία την οποία καταφέραμε μετά από μέρες προσπαθειών με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, η “λύση” που μας έδωσαν για το ζήτημα της σίτισης ήταν οι αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα, αλλαγές που έγιναν έπειτα από παρέμβαση του ίδιου του συλλόγου. Καμία ουσιαστική αλλαγή δηλαδή, που θα λύσει το πρόβλημα της ποιότητας και της ποσότητας του φαγητού που τρώμε, πρόβλημα διαχρονικό που απορρέει από το γεγονός ότι η σίτιση των φοιτητών αποτελεί πεδίο κερδοφορίας εργολάβων

Όσον αφορά την αφόρητη ζέστη εν μέσω εξεταστικής, αυτό που μας απάντησε η γενική διευθύντρια του ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι πως δεν είχαν κάποιο σχετικό αίτημα για κλιματισμό στις εστίες. Λες και δεν είναι αυτονόητο πως εκατοντάδες φοιτητές βράζουν σε δωμάτια 10 τετραγωνικών, σε κτήρια χωρίς εγκαταστάσεις κλιματισμού μέσα στο κατακαλόκαιρο και τον καύσωνα. Παρόλα αυτά δεσμεύτηκε πως θα εξετάσουν το αίτημα μας για φορητά κλιματιστικά και θα επικοινωνήσουν ξανά μαζί μας την Δευτέρα 24/06.

Οι εστιακοί φοιτητές δεν συμβιβαζόμαστε με αυτήν την κατάσταση, με την πάγια υποχρηματοδότηση για τις ανάγκες μας. Δεν είναι κανονικότητα, δεν είναι φυσιολογικό! Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε φοιτητικές παροχές στο ύψος των αναγκών μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Αύξηση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας.
  • Δημοσιά και δωρεάν σίτιση για όλους, με ευθύνη του πανεπιστημίου.
  • Καμία σκέψη για κάρτες σίτισης. Ποιοτική και ποσοτική σίτιση για όλους τους φοιτητές.
  • Το πανεπιστήμιο να μεριμνήσει άμεσα για κλιματιζόμενους χώρους σε εστίες και αίθουσες εξετάσεων. Φορητά κλιματιστικά για όλα τα δωμάτια.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button