Τοπικά νέα

Στράτος Κοντός, δήμαρχος Ξάνθης: «Δεν ήταν σε διαδικασία πιστοποίησης οι παιδικές χαρές, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!»

Η τελευταία φορά που κατατέθηκε φάκελος για σήμα αδειοδότησης ήταν το 2018!

Στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής ο δήμαρχος Ξάνθης Στρατος Κοντός απάντησε στο ερώτημα που κατέθεσε για ενημέρωση ο πρώην δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης , που όμως απουσίαζε από τη συνεδρίαση, για τον έλεγχο και πιστοποίηση των παιδικών χαρών

Ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στην πορεία και την εξέλιξη όλης αυτής της διαδικασίας. Και είχε ενδιαφέρον η τοποθέτηση του αφού είναι και σε εξελιξη μια εισαγγελική έρευνα, μετα από  μηνύσεις που κατατέθηκαν “Δεν υπήρχε διαδικασία πιστοποίησης καμία, δυστυχώς. Η τελευταία φορά που κατατέθηκε φάκελος για σήμα αδειοδότησης ήταν το 2018!”

Τις επόμενες μέρες βγαίνει ο διαγωνισμός για πιστοποιημένο συντηρητή, ο οποίος θα μπει για τις υφιστάμενες παιδικές χαρές, τις παλιές και να λύσει όλα τα θέματα και όλα τα ζητήματα για να κατατεθούν οι φάκελοι.

«Σύμφωνα με έγγραφο του πρώην δημάρχου Μανώλη Τσέπελη στις 5/12 παραλάβαμε 5 παλιές παιδικές χαρές, (Διοικητηρίου ,Κυψέλης Μεγάλου Αλεξάνδρου, Μεξικάνας  και Παπάκια) για τις οποίες, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, είναι σε εξέλιξη και αναμένεται η άμεση ανανέωση της πιστοποίησης τους λόγω λήξης τους.

Αφού αναλάβαμε άλλες 12 από τις 14, 14 ήταν η σύμβαση μας -12 είχαν ολοκληρωθεί, για τις  οποίες είναι ενεργή ακόμα η σύμβαση και είναι σε αυτή τη διαδικασία και παραμένουν γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί. Δεν έχει αποπερατωθεί η διαδικασία.

Τι βρήκαμε λοιπόν πάνω σε αυτό το κομμάτι. Δεν υπήρχε διαδικασία πιστοποίησης, καμία.
 Άρα δεν ήταν σε διαδικασία πιστοποίησης τους οι παιδικές χαρές

Η τελευταία φορά που κατατέθηκε φάκελος για να πάρει το σήμα της αδειοδότησης ήταν το 2018

Τότε κατατέθηκε τελευταία φορά φάκελος σε αυτή την Επιτροπή που δίνει τις άδειες λειτουργίας, τα σήματα. Και βρήκαμε και μια σύμβαση η οποία τρέχει. Η οποία πιθανώς να συνεχίζει να έχει πάρα πολλά προβλήματα στις παιδικές χαρές και για αυτό το λόγο βάλαμε έναν επιπλέον πιστοποιητή. Οι απαντήσεις των πιστοποιητών ήρθαν σήμερα. Η δεύτερη φάση ήρθε σήμερα, προχθές ήρθε η πρώτη. Είναι ακριβώς όπως αυτές που παραλάβετε και εσείς, ένας τόμος τόσος για κάθε παιδική χαρά, παλιά και καινούργια. Και για τον λόγο αυτό μέσω της τεχνικής υπηρεσίας και του τμήματος συντηρήσεων, το οποίο δεν μπορεί να προβεί στην αποκατάσταση των ζημιών λόγω  ότι δεν είναι πιστοποιημένοι συντηρητές και αυτά τα παιχνίδια θέλουν πιστοποιημένο συντηρητή για να μπορέσουν να ξανά πιστοποιηθούν, τις επόμενες μέρες βγαίνει ο διαγωνισμός για πιστοποιημένο συντηρητή, ο οποίος θα μπει για τις υφιστάμενες παιδικές χαρές, τις παλιές και να λύσει όλα τα θέματα και όλα τα ζητήματα για να καταθέσουμε τους φακέλους. Για πρώτη φορά από το 2018 ξαναλέω για να πάρουμε αυτό το σήμα, έτσι όπως προβλέπει ο νόμος.

Για τις υπόλοιπες παιδικές χαρές που είναι εξίσου πάρα πάρα πολλές οι παρατηρήσεις ,κλήθηκε ήδη και θα είναι εδώ την άλλη εβδομάδα ο ανάδοχος, ο οποίος βάσει της σύμβασης που έχει υπογράψει με το δήμο Ξάνθης, υποχρεούται να αποκαταστήσει τις ζημιές και να τις φέρει σε κατάσταση που να πιστοποιούνται και να μπορέσουμε μετά σε επόμενη φάση να καταθέσουμε τους φακέλους  που πρέπει στις αντίστοιχες επιτροπές.

Αυτή είναι η διαδικασία και αυτά παραλάβαμε δυστυχώς. Και καλό θα ήταν να ήταν εδώ ξαναλέω ο κύριος Τσέπελης να μας πει και εκείνος  τη δική του άποψη μετά από το ερώτημα που κατέθεσε. Να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα ουσιαστικά.
Εκεί βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς ξαναλέω εκεί βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.»

ΚΓ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button