Ελλάδα

Τροπολογία για την κατάργηση της εξοντωτικής και αντισυνταγματικής φορολόγησης επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κάθετα αντίθετος στον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης όσων έχουν ατομική επιχείρηση, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους που εισήγαγε αναδρομικά για το 2023 και αιφνιδιαστικά το Δεκέμβριο η κυβέρνηση στη Βουλή, μια ρύθμιση η οποία είναι απολύτως αντίθετη με το προεκλογικό της πρόγραμμα και εις βάρος των επαγγελματιών και μικρομεσαίων της χώρας μας.

Στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα περιλαμβάνεται η κατάργηση αυτού του άδικου, οριζόντιου χαρατσιού επί δικαίων και αδίκων και αυτή την πρόταση κατατέθηκε  ως τροπολογία για να συζητηθεί στην  ολομέλεια της 20ης Ιουνίου  στη Βουλή.

Η κυβέρνηση ενώ δεν λαμβάνει μέτρα για τη φοροδιαφυγή και για τα ακραία και άδικα υπερκέρδη δισεκατομμυρίων των ολιγοπωλίων έρχεται και επιβάλλει έναν κεφαλικό φόρο αδιακρίτως, γεγονός που οδηγεί στην εξόντωση ενός μεγάλου ποσοστού των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των επιστημόνων και πολλών επαγγελμάτων  της υπαίθρου.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το μέτρο θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, σε ερήμωση της υπαίθρου και σε φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό. Αυτό είναι το σχέδιο των κ.κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη: να κλείσουν οι μικρομεσαίοι και οι επαγγελματίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στον κεφαλικό φόρο που έχει επιβληθεί σε επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις  και ανέλαβε την πρωτοβουλία μέσα στη Βουλή να ανατρέψει  αυτό το άδικο μέτρο. Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του χαρατσιού, η οποία μπορεί να  υποστηριχθεί και από τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού χώρου. Μία απολύτως δίκαιη τροπολογία, μία απολύτως δίκαιη παρέμβαση, που ικανοποιεί και την ανάγκη εμπιστοσύνης του πολίτη προς την πολιτεία.

Η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  δεν είναι για να ωφεληθούν κάποιοι κλάδοι και κάποιοι φορολογούμενοι εις βάρος κάποιων άλλων. Το κόμμα μας στοχεύει σε ένα δίκαιο  φορολογικό σύστημα, που θα ωφελήσει το σύνολο της κοινωνίας με καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με δίκαιη  φορολόγηση και δημοσιονομική σταθερότητα.

 

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button