Περιφέρεια

Συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ με την FRAPORT για την βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης της Καβάλας με την Αθήνα και το Εξωτερικό

Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της Fraport πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, στην οποία συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Παναγιώτης Αρχοντής και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης.

 Ο κ. Μαρκόπουλος έθεσε στα στελέχη της Fraport το ζήτημα της αύξησης των δρομολογίων της αεροπορικής σύνδεσης Καβάλας – Αθήνας, καθώς και την αύξηση των δρομολογίων με προορισμούς του εξωτερικού. «Είναι βασανιστικό, όχι μόνο για τους κατοίκους της Καβάλας, αλλά και των γειτονικών νομών – καθώς το αεροδρόμιο εξυπηρετεί και Ξάνθη και Δράμα – να μην μπορούν να ταξιδέψουν για Αθήνα και να πρέπει να μεταβούν π.χ. στην Θεσσαλονίκη, με την ταλαιπωρία και την σπατάλη χρόνου που θα συναντήσουν στα έργα του περιφερειακού (Fly Over) και με κίνδυνο πολλές φορές να χάσουν και την πτήση» επισήμανε ο κ. Μαρκόπουλος. Ο ίδιος παράλληλα έθεσε και το ζήτημα της τακτικότερης αεροπορικής σύνδεσης με χώρες του εξωτερικού, όπως η Γερμανία καθώς υπάρχουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής μας που ταξιδεύουν συχνά, από και προς αεροπορικούς προορισμούς της συγκεκριμένης χώρας και πρόσθεσε ότι «διαθέτουμε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, έχουν γίνει πάρα πολλές επενδύσεις, μπορούν να προσγειωθούν όλων των τύπων τα αεροσκάφη και δεν αξιοποιούνται όλες οι υπάρχουσες δυνατότητες του».

Από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια τόσο για την βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης Καβάλας – Αθήνας και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες. Όσον αφορά τις πτήσεις εξωτερικού, τα στελέχη της Fraport επισήμαναν ότι βασικός παράγοντας για να προσελκύσει το αεροδρόμιο της Καβάλας, το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιριών, είναι  η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Επιπλέον, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Καβάλας, ενώ η κίνηση των επιβατών έχει ανοδική τάση τώρα επανέρχεται τα επίπεδα της προ covid εποχής. Ως περιοχές στόχοι για τις διεθνείς πτήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος επισημάνθηκαν αφενός το Ηνωμένο Βασίλειο και αφετέρου οι σκανδιαναβικές χώρες και η Πολωνία.

 «Ο κοινός στόχος που έχουμε με την Fraport είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου από Απρίλιο μέχρι Νοέμβριο και παράλληλα η αύξηση του ποσοστού του αεροπορικού τουρισμού, με άνοιγμα και σε άλλες χώρες. Με τον σχεδιασμό που έχει η Περιφέρεια ΑΜΘ για τον τουρισμό, μπορούμε να στηρίξουμε περισσότερες αεροπορικές συνδέσεις, ώστε να πετύχουμε τον κύριο στόχο που έχει θέσει η διοίκηση του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, που είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου» τόνισε ο κ. Αρχοντής, ο οποίος συνοψίζοντας επισήμανε ότι «με την σημερινή σύσκεψη έγινε η διαπίστωση ότι έχουμε τους ίδιους στόχους και με κοινές προσπάθειες μπορούμε να τους πετύχουμε αλλά και δρομολογήσαμε τις παραπέρα ενέργειές μας».

 Από την πλευρά του ο κ. Μιτζάλης επισήμανε ότι το 2024 θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά και η πολλή καλή συνεργασία με την σημερινή διοίκηση, τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο όσο και με τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη, δημιουργούν συνθήκες επίτευξης υψηλών στόχων, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button