Περιφέρεια

Πρόεδρος ΕΒΕ Ροδόπης: Ανάγκη Οργάνωσης των Συνδικαλιστικών Φορέων

Κάλεσμα του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Νίκου Αγγελίδη

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ.Νίκος Αγγελίδης, ο οποίος συνεχάρη την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και όλους τους συμμετέχοντες για την μακροχρόνια συνεισφορά τους στην ανάπτυξη και την υποστήριξη της εμπορικής κοινότητας Κομοτηνής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην οποία τίμησε με την παρουσία του ο κ. Γιώργος Καρανίκας, Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ο κ. Αγγελίδης τόνισε την επιτακτική ανάγκη για την καλύτερη και αποτελεσματική οργάνωση των συνδικαλιστικών φορέων.Υπογράμμισε πως η ενίσχυση και ο συντονισμός αυτών των φορέων είναι ζωτικής σημασίας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των επιχειρηματιών και των εργαζομένων, ιδίως σε κρίσιμες μεταβατικές χρονικές περιόδους για την ελληνική οικονομία.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Αγγελίδης στον καθοριστικό συμβουλευτικό ρόλο των επιμελητηρίων στη διαμόρφωση πολιτικών από την κυβέρνηση. Πιο αναλυτικά, τα επιμελητήρια της χώρας , όπως τόνισε, διαθέτουν εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη βιώσιμων και αποτελεσματικών πολιτικών για την χώρα. Η συμμετοχή των επιμελητηρίων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων είναι κρίσιμη και απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας.

«Τα επιμελητήρια διαδραματίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης. «Είναι οι φορείς που βρίσκονται πιο κοντά στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, κατανοώντας σε βάθος τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία τους είναι ανεκτίμητες και πρέπει να αξιοποιούνται πληρέστερα από τις κυβερνήσεις. Μέσω των επιμελητηρίων, η κυβέρνηση μπορεί να έχει πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες και συμβουλές που θα τη βοηθήσουν να διαμορφώσει πολιτικές που προάγουν την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο κ. Αγγελίδης πρόσθεσε πως τα επιμελητήρια πρέπει να συγχρονίζονται με τις εξελίξεις και να μην μένουν πίσω από αυτές. Είναι αναγκαίο να υπάρχει μια συνεχής και ουσιαστική διαβούλευση μεταξύ των κυβερνήσεων και των επιμελητηρίων. Μια τέτοια συνεργασία θα επιτρέψει την ανάπτυξη στρατηγικών που όχι μόνο θα αντιμετωπίζουν τις τρέχουσες προκλήσεις, αλλά και θα θέσουν τα θεμέλια για μια μακροπρόθεσμη οικονομική ευημερία.

«Η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που ενθαρρύνει τη συνεργασία και την ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των κυβερνήσεων και των επιμελητηρίων είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης και οικονομικής ανάπτυξης», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των συνδικαλιστικών φορέων και της κυβέρνησης με στόχο τη δημιουργία ενός διαφανούς και αποτελεσματικού διαλόγου που θα προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ανάπτυξη όλων των επιχειρήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button