Άρθρα

Τα εθνικά μας συμφέροντα στη Μακεδονία επιβάλλουν μία μόνη λύση: ακύρωση της «Συμφωνίας»

Αρθρο του Θεοφάνη Μαλκίδη

Οι πρόσφατες δηλώσεις και αναφορές της ηγεσίας των Σκοπίων για τη Μακεδονία, αλλά και η πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας για εκδήλωση- βράβευση για τις Πρέσπες (!),  επανέφεραν στην ελληνική  δημόσια  συζήτηση το παράλογο το οποίο  οι παράνομες πράξεις και η βία,  προσπαθούν να επιβάλλουν ως λογικό.

Είχαν βεβαίως  προηγηθεί των δηλώσεων των πολιτικών στα Σκόπια και των προετοιμασιών για την εκδήλωση του Ινστιτούτου του πρώην πρωθυπουργού,  οι εκατοντάδες παραβιάσεις της «Συμφωνίας», αλλά αυτό μάλλον όλα αυτά  είναι λεπτομέρειες…..

Η ουσία είναι όμως μετά από   έξι χρόνια  από την υπογραφή στις Πρέσπες, της αποκαλούμενης  «Συμφωνίας» για τη Μακεδονία, η ιστορία απέδειξε πως  οποιαδήποτε πράξη η οποία γίνεται  παρά τη θέληση του ελληνικού λαού είναι καταδικασμένη στη λήθη και την αποτυχία.  Κάθε πράξη εναντίον των συμφερόντων του Ελληνισμού, (θα) έχει νομοτελειακή κατάληξη την ακύρωση. Τα γκλομπς, τα δακρυγόνα, το ξύλο, οι κραυγές, οι ύβρεις, η λάσπη, η προπαγάνδα, είναι ασύμβατα με την πολιτική και την ιστορία.

Ο αείμνηστος Μιχάλης Χαραλαμπίδης στο βιβλίο του «Μακεδονικότητα, Ελληνικότητα, Οικουμενικότητα» (Αθήνα:Στράβων 2020) αναφέρει σχετικά τα εξής:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών την έκαναν άνθρωποι με χαμηλό επίπεδο αυτοσεβασμού και χωρίς συνείδηση του τι σημαίνει Ελληνισμός. Ποιοι ψήφισαν αυτή τη συμφωνία; Όχι πάντως ο ελληνικός λαός. Και για αυτό το λόγο είναι άκυρη. Μέσα στην τόση φλυαρία δεν μιλά κανείς για αυτό. Από τη συμφωνία απουσιάζει το ένα υποκείμενο: ο ελληνικός λαός. Στα Σκόπια συμμετείχε, μέσω δημοψηφίσματος, ο λαός. Εδώ όχι…Αν σήμερα πάει ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ένας πρωθυπουργός στον Ο.Η.Ε και το εξηγήσει , θα το κατανοήσουν όλοι… Αυτό που έγινε δεν είναι πολιτική κυρίαρχης χώρας».

Δε χρειάζεται να αναφέρουμε τα λεγόμενα «επιχειρήματα» για τη «Συμφωνία», για τη «γλώσσα», την «ιθαγένεια», για τη χρησιμοποίηση, από τους λωποδύτες, του όρου Μακεδονία,  για το πως επιβλήθηκε και τι τελικώς εξυπηρέτησε σε σχέση με το  εθνικό συμφέρον.  Ποια ήταν  δηλαδή τα οφέλη από  την απώλεια της αποκλειστικής χρήσης και της διαχείρισης του Ελληνικού ηθικού, ιστορικού, γεωγραφικού, πολιτικού, διπλωματικού, οικονομικού και γεωπολιτικού όρου Μακεδονία.

Είναι αχρείαστο να επαναλάβουμε την προπαγάνδα ότι η «Συμφωνία» ήταν και παραμένει μονόδρομος, τη στιγμή που στην πράξη το κείμενο για τη Μακεδονία που υπογράφηκε και κυρώθηκε ερήμην του ελληνικού λαού, έχει καταργηθεί στον τύπο και στην ουσία από τα Σκόπια με τις εκατοντάδες παραβιάσεις.

Δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει  μία μόνη οδός όπως ανέφερε η προπαγάνδα  παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, αλλά λύσεις που  υπαγορεύονται από τα εθνικά συμφέροντα, τα οποία με την αποκαλούμενη «Συμφωνία», είναι βέβαιο ότι παραδίδονται στους σφετεριστές, στους καπηλευτές, στους παραχαράκτες.

Επιπλέον κάθε υποχώρηση στην έτσι και αλλιώς προβληματική για ουσιαστικά και τυπικά ζητήματα «Συμφωνία» που έχει ουσιαστικά καταργηθεί από τα Σκόπια, αποτελεί «πρόσκληση» και για τους  εξ΄ ανατολών εισβολείς, οι οποίοι πίσω από την υποταγή και την ταπείνωση που κρύβει η «Συμφωνία», ετοιμάζονται για τον Έβρο, το Αιγαίο και την Κύπρο,  απειλώντας όλον τον Ελληνισμό, αμφισβητώντας την επιβίωσή μας και το μέλλον μας.

Το αίτημα του Ελληνικού λαού για τη Μακεδονία, στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Διασπορά είναι η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων με όρους σεβασμού στην ιστορία και την αλήθεια, την εθνική αξιοπρέπεια, τη συνέχεια και το μέλλον μας ως έθνους.

Έσχατο, αλλά όχι τελευταίο: Για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο υπάρχει και καλώς υπάρχει η διακηρυγμένη θέση ότι πρέπει να ακυρωθεί. Για την παράνομη «Συμφωνία» των Πρεσπών γιατί δεν υφίσταται η ανάλογη πολιτική;

Άλλωστε  στο διεθνές δίκαιο προβλέπεται  το ενδεχόμενο ακύρωσης της «Συμφωνίας» λόγω θεμελιώδους μεταβολής των περιστάσεων (ρήτρα rebus sic stantibus άρθρου 62 της Σύμβασης της Βιέννης).

Επιπλέον σύμφωνα με το άρθρο 60 της Σύμβασης της Βιέννης, υπάρχει η δυνατότητα λήξης ή αναστολής εφαρμογής της «Συμφωνίας» σε περίπτωση ουσιώδους παραβίασης των όρων της, όπως άλλωστε υφίσταται.

Έξι χρόνια ταπείνωσης του Ελληνισμού, μετά από το βιασμό του Ελληνισμού στη Μακεδονία, η μοναδική λύση, ρεαλιστική και πλήρως ταυτισμένη με τα εθνικά μας συμφέροντα είναι η ακύρωση της «Συμφωνίας» !

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button