Εκδηλώσεις

20:30 στο αλσύλλιο του Μαγικού ” Ο Επιθεωρητής” του Ν. Γκόγκολ

από το θεατρικό τμήμα ενηλίκων του κοινωνικού κέντρου Σταύρος Χαλιορή

” Ο Επιθεωρητής” του Ν. Γκόγκολ από το θεατρικό τμήμα ενηλίκων του κοινωνικού κέντρου Σταύρος Χαλιορής… Ξεκινάει σαν κωμωδία παρεξηγήσεων, γρήγορα όμως μεταλλάσσεται σε πολιτική σάτιρα που ξεπερνάει τα όρια του τόπου και του χρόνου, στον οποίο γράφτηκε!!!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

«Ο Επιθεωρητής» ανέβηκε για πρώτη φορά το 1836. Ο Νικολάι Γκόγκολ γράφει μια κωμωδία η οποία στηλιτεύει τις σχέσεις υποταγής και εξουσίας που χαρακτηρίζουν την προεπαναστατική Ρωσία, και όχι μόνο… Επικεντρώνεται για άλλη μια φορά στους ανθρώπους που μαραζώνουν ανάμεσα στον φόβο της ιεραρχίας , στις περιορισμένες τους φιλοδοξίες, τις ανάγκες και τις μικρότητές τους.

Στην αναμονή για την άφιξη ενός ανώτατου δημοσίου υπαλλήλου, που έρχεται με σκοπό να επιθεωρήσει τη λειτουργία των κρατικών ιδρυμάτων σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, ο Χλιεστακόφ, ένας ασυνείδητος και χαραμοφάης νεαρός από την Πετρούπολη, παριστάνει τον επιθεωρητή και επωφελείται από τη «μικρή» αυτή παρεξήγηση. Οι υπάλληλοι της πόλης, βουτηγμένοι στη διαφθορά, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την εύνοιά του, επιδίδονται σε κολακείες, ικανοποιούν τις ανάγκες του και πέφτουν θύματα μιας μεγαλύτερης απάτης αποκαλύπτοντας έτσι την αποσύνθεση της κρατικής μηχανής και των λειτουργών της.

“Ο Επιθεωρητής” ξεκινάει ως μια κωμωδία παρεξηγήσεων, υψώνεται όμως πολύ γρήγορα σε μια οργισμένη πολιτική σάτιρα που ξεπερνά τα όρια του τόπου και του χρόνου μέσα στον οποίο γράφτηκε.

Η συνέχεια επί σκηνής…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15-6-24 ΣΤΙΣ 20:30 ΣΤΟ ΑΛΣΥΛΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΓΙΚΟΥ (πίσω από την εκκλησία)-ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button