Ειδήσεις

«Σημαντικές διακρίσεις του Τμήματος Χημείας του ΔΠΘ στα Health & Safety Awards 2024»

Πρώτο Βραβείο στο Π.Μ.Σ. «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας»

Το έργο Erasmus+ με τίτλο SETOFF στο οποίο είναι επικεφαλής ο Επ. Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του ΔΠΘ κ. Μιχάλης Χάλαρης, κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία Health & Safety Culture / Industry Logistics της Ενότητας 3: Δραστηριότητες Εμπέδωσης Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας / Activities for Building Health &Safety Culture των Health & Safety Awards 2024, ενός καταξιωμένου θεσμού που διοργανώνεται αδιαλείπτως τα τελευταία δέκα χρόνια από την BOUSSIAS Events.

Το βραβευθέν επιμορφωτικό πρόγραμμα SETOFF ( Smart Education and Training PrOgram For central and local government servants) δημιουργήθηκε από κοινοπραξία οκτώ  εταίρων με επικεφαλής το Τμήμα Χημείας και το θεσμοθετημένο Εργαστήριο «Ήφαιστος» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στοχεύοντας στη βελτίωση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, τόσο του προσωπικού Πολιτικής Προστασίας όσο και του προσωπικού ασφάλειας και Προστασίας του ιδιωτικού τομέα, έναντι μελλοντικών κρίσεων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση των συλλογικών προσπαθειών όλων των εταίρων και αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι υπερήφανο για την ηγετική του θέση στο έργο SETOFF και για τη σημαντική συμβολή του στη διαμόρφωση πιο ασφαλούς και υγιούς εργασιακής κουλτούρας. Η αναγνώριση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση του Πανεπιστημίου στην αριστεία και την καινοτομία, στην εκπαίδευση και την έρευνα.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στην εκπαιδευτική πλατφόρμα setoff-project.eu στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και  Ισπανικά και απευθύνεται σε πληθώρα στελεχών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπως σε υπαλλήλους της Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος, Περιφερειακή και Κεντρική Κυβέρνηση, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), στο προσωπικό Ιδιωτικών Επιχειρήσεων παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.), σε Τεχνικούς Ασφαλείας, Εκπαιδευτές, Πραγματογνώμονες, Εθελοντές κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις δραστηριότητές του βρίσκονται στην ιστοσελίδα του  έργου setoff-project.eu.

 Δεύτερη μεγάλη επιτυχία αποτέλεσε η διάκριση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας» του Τμήματος Χημείας, το οποίο απέσπασε πρώτο βραβείο στην κατηγορία Εκπαίδευση / Education της Ενότητας 1: Εταιρείες, Φορείς & Οργανισμοί / Companies & Organizations των Health & Safety Awards 2024.

Αυτή η διάκριση υπογραμμίζει αφενός την αφοσίωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, αφετέρου στην έμπρακτη αναγνώριση της Αγοράς Εργασίας στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Το Π.Μ.Σ. «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας» συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή, προετοιμάζοντας τους συμμετέχοντες για μια επιτυχημένη καριέρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το πρόγραμμα καλύπτει κρίσιμα θέματα, όπως η διαχείριση ποιότητας, η περιβαλλοντική προστασία, η ασφάλεια και η υγεία στο χώρο εργασίας, εξασφαλίζοντας την άρτια κατάρτιση των αποφοίτων και την άμεση ανταπόκρισή τους στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα βρίσκονται στην ιστοσελίδα:http://hssqe.ihu.gr/

 Οι πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους Καθηγητές και τους ερευνητές του Τμήματος Χημείας, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους διακρίσεις προβάλλουν το έργο του πανεπιστημίου και ενισχύουν στην εξωστρέφειά του.

Από την Πρυτανεία

Κομοτηνή 14.06.2024

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button