Τρίτο Μάτι

Οι Αστυνομικοί της Ξάνθης τιμούν τους κτήτορες του Ι.Ν. της Αναλήψεως Ευλάλου

Ανήμερα της εορτής της Αναλήψεως στις 13 Ιουνίου οι Αστυνομικοί της Ξάνθης θα τιμήσουν για 3η συνεχόμενη χρονιά τους κτήτορες του Ι.Ν. της Αναλήψεως Ευλάλου.

Καλούνται τα μέλη της Αστυνομικής οικογένειας της Ξάνθης και όχι μόνο να συμμετάσχουν στον κεντρικό εορτασμό της Πέμπτης 13 Ιουνίου όπου την Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας (υπέρ υγείας όλων των αστυνομικών της Ξάνθης μετά των οικογενειών τους) και υπέρ αναπαύσεως των κτητόρων συναδέλφων μας, θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων.

Με τον εορτασμό της Αναλήψεως ολοκληρώνεται επίσημα η περίοδος που λέμε «Χριστός Ανέστη» στις μεταξύ μας συζητήσεις. Από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και για 40 ημέρες μετά, οι Χριστιανοί μεταφέρουν το πασχαλινό μήνυμα χρησιμοποιώντας τον χαρμόσυνο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη» (με την απάντηση που λαμβάνουμε να είναι το «Αληθώς Ανέστη».

Την ερχόμενη Τετάρτη (12 Ιουνίου) λοιπόν, την παραμονή του εορτασμού της Αναλήψεως, σταματά ο χαιρετισμός που μεταφέρει το πασχαλινό μήνυμα της Αναστάσεως.

Την ημέρα της Αναλήψεως γιορτάζουμε την ανάληψη του Κυρίου στους ουρανούς. Δηλαδή την ολοκλήρωση της αποστολής και της διδασκαλίας του Χριστού στη γη και την ανάβασή Του στο «Βασίλειο των Ουρανών» στη θέση εκ δεξιών του Πατρός.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button