Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ικανοτήτων και ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “SMARTIES for SMEs”

Πρόγραμμα ανάπτυξης ικανοτήτων και ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Διασφάλιση Μακροπρόθεσμης Αειφορίας για την περιοχή, με βάση το τρίπτυχο: Αναγεννητικός Τουρισμός – Πολιτιστικές Διαδρομές – Μεσογειακή Διατροφή» διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθηςστο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “SMARTIESforSMEsτο οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα COSME, την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00 μ.μ., στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, Αντίκα 7, Ξάνθη.

Το πρωί της ίδιας ημέρας στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, «Οικία Μάνου Χατζηδάκι», συζήτηση με συγκεκριμένη ομάδα εστίασης (FocusGroup) η οποία θα αφορά τον αναγεννητικό τουρισμό, δηλαδή την τουριστική προσφορά που σέβεται την αυθεντικότητα της τοπικής επικράτειας και συμβάλλει στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών, καθώς  και τις συνέργειες τουριστικού αγροδιατροφικού οικοσυστήματος για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης τουριστικής προσφοράς, με την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής.

Το έργο πρόκειται να παρέχει μια σημαντική ευκαιρία υποστήριξης τουριστικών εταιρειών στη «διπλή μετάβαση», πράσινη και ψηφιακή, μέσω ανάλυσης αναγκών, κατάρτισης και δράσεων ανάπτυξης ικανοτήτων, αλλά και μέσω σημαντικής οικονομικής στήριξης.

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται η οικονομική και τεχνική υποστήριξη για 75 καινοτόμα έργα, σε πέντε περιοχές της περιοχής της Μεσογείου: στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία. Στον προϋπολογισμό του «SMARTIESforSMEs» προβλέπεται το ποσό των 375.000 ευρώ για καινοτόμα έργα που θα ενισχύσουν τις εταιρείες του τουριστικού τομέα να είναι πιο βιώσιμες από περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική άποψη. Τα χρηματοδοτούμενα έργα θα έχουν μέγιστο προϋπολογισμό 25.000 ευρώ το καθένα και θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της καθοδήγησης που προσφέρουν οι τοπικοί εταίροι (μεταξύ αυτών και το Επιμελητήριο Ξάνθης), καθώς και να επιλεγούν περαιτέρω ως καλές πρακτικές που θα διαδοθούν διεθνώς.

Το έργο επικεντρώνεται σε 2 θεματικές ενότητες:

  • Αναγεννητικός τουρισμός: τουριστικές προσφορές που σέβονται την αυθεντικότητα των τοπικών περιοχών και συμβάλλουν στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών.
  • Η συνέργεια μεταξύ του τουρισμού και των αγροδιατροφικών οικοσυστημάτων για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης τουριστικής προσφοράς, προωθώντας τη Μεσογειακή Διατροφή ως μοντέλο βιωσιμότητας τροφίμων στον τουριστικό τομέα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button