Περιφέρεια

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νομό Ροδόπης.

Στο κλιμάκιο μετείχαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης Γιάννης Τζαμπάζης, υποψήφιοι  ευρωβουλευτές και μέλη των τοπικών κομματικών οργανώσεων.

Ο κ. Μαρινάκης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη στα γραφεία της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Φώτη Μάρη στα γραφεία της Πρυτανείας στην Πανεπιστημιούπολη της πόλης, καθώς και με εκπροσώπους επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων στο Επιμελητήριο Ροδόπης.

Επισκέφτηκε ακόμη την αγορά της Κομοτηνής και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες, ενώ έκανε δηλώσεις και σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Συμμετείχε επίσης σε διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Ροδόπης, στη διάρκεια της οποίας επισήμανε:

«Την Κυριακή δεν αποφασίζουμε ποιος θα κυβερνήσει, αλλά πώς θα κυβερνήσει. Η χώρα πρέπει να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά επαναπροτείνει τη χρεοκοπία της χώρας. Δεν πρέπει η χώρα να γυρίσει σε αυτές τις εποχές. Δεν πρέπει τη Δευτέρα να ξυπνήσουμε σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας. Το πιο σημαντικό από όλα είναι οι 400.000 θέσεις εργασίας. Μην υποτιμούμε το γεγονός ότι 400.000 συμπολίτες μας βρήκαν δουλειά από το ‘19 μέχρι σήμερα στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στο Βόλο, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Τι έγινε; Επιχειρήσεις από το εξωτερικό ήρθαν στην Ελλάδα. Επιχειρήσεις που ήταν ήδη στην Ελλάδα επένδυσαν περισσότερα χρήματα. Γιατί ήρθε ένας σοβαρός Πρωθυπουργός στη χώρα, μείωσε και κατήργησε φόρους, μείωσε ασφαλιστικές εισφορές, όπως έλεγε το πρόγραμμά μας, χωρίς να χρεωθεί η χώρα. Ψηφιοποιήσαμε το κράτος. Εκπέμψαμε σοβαρότητα και σταθερότητα. Εάν λοιπόν αυτό το διακινδυνεύσουμε, ακόμα και αν η κάλπη αυτή δεν είναι κάλπη βουλευτικών εκλογών, τότε δεν θα είναι τίποτα δεδομένο.
 
Αντιλαμβάνομαι πλήρως και την δυσκολία που υπάρχει στον κόσμο, ειδικά στην ακρίβεια. Και η μόνη οριστική λύση είναι η συνέχιση της αύξησης των εισοδημάτων, όπως ήδη γίνεται. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχουν λυθεί όλα. Παράδειγμα στην Υγεία υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και θα τα κάνουμε όλα, όπως λέει το πρόγραμμά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν και δυσαρέσκειες. Το ξέρω πολύ καλά, το ξέρει ο Πρωθυπουργός, δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα στην Ελλάδα.
 
Την πρώτη τετραετία αντιμετωπίσαμε τις παθογένειες. Τη δεύτερη τετραετία θα αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που τις δημιούργησαν. Όμως, στόχος είναι να συνεχίσουμε να χτίζουμε και όχι να γκρεμίσουμε αυτό που έχουμε χτίσει. Και επειδή οι εκλογές της Κυριακής είναι εκλογές αντιμετώπισης της αποχής, ο κόσμος πρέπει να έρθει να ψηφίσει. Να πάμε όλοι να ψηφίσουμε, να στηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία, να στηρίξουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ψηφίσουμε ο καθένας τους υποψήφιους και τις υποψήφιες που πιστεύουμε. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις επιλογές που έκαναν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ως προς τη μουσουλμανική μειονότητα. Συνδέστε το αυτό με τη γενικότερη στάση τους. Και θυμηθείτε πώς στάθηκε ο Πρωθυπουργός στην Άγκυρα και πώς μίλησε, αποκαθιστώντας την ιστορική αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν θέση στα ψηφοδέλτιά τους για τη μουσουλμανική μειονότητά μας.
 
Κλείνω με ένα προσωπικό παράδειγμα που αποτυπώνει τι ήταν η Ελλάδα και τι πάει να γίνει η Ελλάδα. Το 2006 πήγα στην πρώτη μου Γενική Συνέλευση. Τότε έκλεισε η Σχολή. Δώσαμε τότε αγώνες μαζί με άλλους συνομηλίκους μου, για δυο πράγματα βασικά και σημαντικά: Ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου στην ουσία -όχι με πορείες, καταλήψεις- και μη κρατικά Πανεπιστήμια. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς είναι δυνατόν ένας συνομήλικός μου αν θέλει, να μην μπορεί να σπουδάσει σε ένα μη κρατικό Πανεπιστήμιο στη χώρα του. Πέρασαν 18 χρόνια, για να έρθω ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νέας Δημοκρατίας, που έκανε πράξη τα όνειρα που είχαμε ως φοιτητές. Πόσα χρόνια έχασε αυτή η χώρα λόγω των ιδεοληψιών ενός πολιτικού χώρου; Αυτή η ιστορία μας δίνει ένα μήνυμα: Καμία μάχη, κανένας αγώνας, αληθινός αγώνας, δεν πάει χαμένος.
 
Στο τέλος όμως, της ημέρας πρέπει να στείλουμε με την ψήφο μας ένα μήνυμα σταθερότητας, μήνυμα ενότητας, μήνυμα προόδου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button