Τρίτο Μάτι

ΠΕΝΤΕ ΧΘΕΣ….

Σχολιάζει ο Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Για την λειτουργία και την καθιέρωση της Δημοκρατίας έχουν γίνει σκληροί αγώνες και χύθηκαν ποτάμια αίματος. Η σημερινή αντιπροσωπευτική αποτελεί την πλέον βελτιωμένη έκδοση αν και ως πολίτευμα υπολείπεται της ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ σύμφωνα μετον Αριστοτέλη.
Η καθολικότητα της ψήφου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της λειτουργίας της . Είναι όμως έτσι;
Το φαινόμενο της ύπαρξης μορφωμάτων στα άκρα αποτελούν εκφράσεις πολιτών που επηρεάζει αρνητικά την εξέλιξη των κοινωνιών.
Είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να μελετηθεί και να αντιμετωπιστεί … χθες. Τα καταστρεπτικά αποτελέσματα τα βιώσαμε στο αποκορύφωμα της κρίσης όταν πολλοί ψήφιζαν με γνώμονα τον “ψεκασμό ” που υποτίθεται μας έκαναν.
Η έλλειψη παιδείας και ιστορικών γνώσεων αποτελούν την βασική αιτία ύπαρξης του φαινομένου σε συνδυασμό με ανεξέλεγκτους προπαγανδιστκούς μηχανισμούς. Η κατασταλτική αντιμετώπιση δεν μπορεί να είναι εργαλείο σύγκρουσης του φαινομένου. Ακόμα και η εφαρμογή της στην αντιμετώπιση της φασιστικής ΧΑ φέρνει τελικά αντίθετα αποτελέσματα.
Η θρησκοληψία , το διαρκές αίσθημα αδικίας που νιώθουν , οι θεωρίες συνωμοσίας, ο ρατσισμός, ο υπερπατριωσμός , ο εκδικητικός λόγος, οι δήθεν επιστημονικές αναλύσεις, η τοποθέτηση του Έλληνα στο κέντρο του κόσμου ακόμα και ψυχολογικές αιτίες γίνονται μοχλοί χειραγώγησης αφελών πολιτών.
Στις εκλογές της Κυριακής μπορεί να μην επιλέγουμε πρωθυπουργό ,το διακύβευμα τους ομως είναι κρίσιμο για την πορεία της Ευρώπης της οποίας αποτελούμε αναπόσπαστο τμήμα. Τα προβλήματα που έχουν σωρευθεί ζητούν άμεση λύση .
Οι οπαδοί των άκρων πιστεύουν ότι μπορεί η χώρα να αφεθεί στα χέρια εκπροσωπων των Βελόπουλου , Ζωής, Νατσιού, Γιανη, και άλλων τυχασπαρτων πο μόνο στόχο έχουν την ενθυλάκωση του ενός εκατομμυρίου πριμ ; ( αν πιάσουν το οριο 1% )
Πολύ λανθασμένα θεωρούμε ότι οι ψηφοφόροι τους προέρχονται από τον δεξιό χώρο. Η ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων διατρέχει όλο το πολιτικό φάσμα. Η ΖΩΗ αλήθεια που τοποθετείται.?
Εύκολα θα απαντήσετε ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και αποκλεισμοί. Μόνο που μπορώ να αντιπαραθέσω ότι και ο ΧΙΤΛΕΡ με εκλογές βγήκε.
Για αυτό μια λύση υπάρχει. Πλαφόν γιά την είσοδο ενός κόμματος στην ευρωβουλη 5 % ΧΘΕΣ.
ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.
Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button