Πολιτική

Η προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ

Το Σάββατο 1 Ιούνη πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές, με ομιλητές τους Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ, Σεμίνα Διγενή, βουλευτή του ΚΚΕ, δημοσιογράφο και συγγραφέα, Βασίλη Μπέλλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, πολιτικό μηχανικό, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ, μέλος της ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ και του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας.

Ο Δ. Κλάδης, κατά την ομιλία του τόνισε ««Στη βδομάδα που μένει μέχρι τις ευρωεκλογές να προσπαθήσουμε όλοι και όλες μας να κάνουμε το κάτι παραπάνω ώστε να βγει από την κάλπη ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ. Υπάρχει σημαντικό έδαφος για αυτό. Είναι δεδομένη η εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους του λαού και της νεολαίας στο Κόμμα μας, εμπιστοσύνη που έχει αφετηρία τη δράση μας, τις θέσεις μας, το γεγονός ότι επιβεβαιωνόμαστε για τις πολιτικές προβλέψεις μας, ότι δεν τα διπλώνουμε στα δύσκολα, αντίθετα, κάνουμε πράξη το σύνθημα«μόνο ο λαός σώζει το λαό», δίνουμε τα πάντα για να δημιουργούνται «φωλιές νερού μέσα στις φλόγες»!

Αυτή η εμπιστοσύνη μπορεί να συναντηθεί με τη διάθεση του λαού να εκφράσει την αποδοκιμασία του στην πολιτική της ΕΕ που του έχει μαυρίσει τη ζωή. Και αυτό το μήνυμα στις Βρυξέλες μπορεί νασταλεί καθαρά μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ. Όχι μόνο γιατί από την αρχή ήμασταν η μόνη πολιτική δύναμη που χαρακτηρίζαμε ως λυκοσυμμαχία αυτή την ένωση, αλλά γιατί όλα αυτά τα χρόνια και προειδοποιούσαμε και αποκαλύπταμε και κυρίως μπαίναμε μπροστά για να αντιπαλέψει ο λαός μας τις αντιλαϊκές της αποφάσεις, την ίδια ώρα που όλοι οι άλλοι εξωράιζαν την πολιτική της, ψήφιζαν μαζί έως και το 80% των οδηγιών της που μετά γίνονταν νόμοι από τις κυβερνήσεις και φόρτωναν βάσανα τους λαούς.

Επομένως, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, να φτάσουμε σε όσο περισσότερο λαϊκό κόσμο γίνεται και να καλέσουμε όσους το σκέφτονται να το κάνουν και πράξη. Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Να μη σκορπίσει η ψήφος αριστερά και δεξιά, ούτε στην αποχή. Για να αισθανόμαστε όλοι και όλες ότι συμβάλλαμε να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλες και όχι μετά να έχουμε βάρος στη συνείδησή μας.

Ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ λοιπόν με το βλέμμα στην επόμενη μέρα των εκλογών που τα προβλήματα που βιώνουμε δεν θα λυθούν με ένα μαγικό ραβδί, θα εξακολουθούν να είναι εδώ και μάλιστα κομισιόν και κυβέρνηση έχουν έτοιμα νέα αντιλαϊκά μέτρα εις βάρος μας. Άρα πρέπει να σκεφτούμε και να προβληματίσουμε όσο γίνεται περισσότερους και περισσότερες: χρειάζονται την επόμενη μέρα περισσότερη κυβερνητική σταθερότητα που σημαίνει περισσότερη αστάθεια για τη ζωή μας, χρειάζεται περισσότερη συμπολιτευόμενη δήθεν αντιπολίτευση ή χρειάζεται ένα πολύ πιο ενισχυμένο ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται στο δρόμο του αγώνα;

……………….

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία της Ξάνθης έχει πολλούς ακόμα λόγους να στηρίξει το ΚΚΕ. Βλέπουν από τη μια τους εκπροσώπους των ομίλων, δημοτικές και περιφερειακές αρχές, κυβερνητικά στελέχη να κομπάζουν για την ανάπτυξη στη Ξάνθη. Πρόσφατα είδαμε πομπώδη δημοσιεύματα με τίτλους όπως «πρώτη στην ΑΜΘ η Ξάνθη σε εξαγωγές, 7 η σε όλη την Ελλάδα», «στις 10 πρώτες επιχειρήσεις χρηματοδότησης από το ταμείο ανάκαμψης η sunlight με περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ» και άλλα. Και από την άλλη βλέπουν τη ζωή τους, βλέπουν χιλιάδες να ξενιτεύονται στα κάτεργα της Ευρώπης για ένα μεροκάματο που πολλές φορές τους στερεί και τη ζωή λόγω της εντατικοποίησης και των ελλιπών μέτρων ασφαλείας που θεωρούνται κόστος για τους καπιταλιστές όπου γης. Βλέπουν οι επιχειρήσεις που σκάνε από τα κέρδη, που από την εκμετάλλευση των εργαζομένων χτίζουν το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο, που επιδοτούνται με εκατομμύρια ευρώ από τη βαριά φορολογία του λαού να δίνουν μισθούς ψίχουλα χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας και δικαιώματα. Βλέπουν μισθούς και συντάξεις να τελειώνουν μέρες πριν βγει ο μήνας. Βλέπουν να μη περισσεύει σεντς για το νοσοκομείο της πόλης που απαξιώνεται συνεχώς, να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στη σχολική στέγη, την ίδια ώρα που ξοδεύονται δισεκατομμύρια για τους πολέμους που μετατρέπουν και την περιοχή μας σε στόχο αντιποίνων.

Υπάρχει συσσωρευμένη πείρα πια που μπορεί να αξιοποιηθεί για να κατασταλάξουν συμπεράσματα με την παρέμβασή μας. Να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ. Σε ανάπτυξη και κρίση πάντα πληρώνει ο λαός για να συνεχίσουν να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο οι λίγοι, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ειδικά τώρα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν ακόμα περισσότερο, δες τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, το γεγονός ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ επιτρέπουν τη χρήση όπλων για επιθέσεις μέσα στο έδαφος της Ρωσίας και την απάντηση των Ρώσων αξιωματούχων για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τώρα λοιπόν είναι που χρειαζόμαστε ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ που στην πράξη παλεύει για την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτό το μακελειό, που σταματάει τρένα με στρατιωτικό υλικό στον Έβρο, που αντιδράει στις πολεμικές ασκήσεις – πρόβες πολέμου στην Ξάνθη, που διαδηλώνει όπου προσπαθούν να ξεπλύνουν τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς μακελάρηδες όπως πρόσφατα στην Καβάλα, κ.α.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα της μειονότητας και τους καλούμε να σκεφτούν ποια δύναμη παλεύει καθημερινά για την κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και  αγροτών ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνοτικής καταγωγής απέναντι στους πραγματικούς υπαίτιους για τα κοινά προβλήματά μας; Ποια δύναμη παλεύει για την πραγματική φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών; Ποια δύναμη οργάνωσε και βρέθηκε στο δρόμο στα συγκλονιστικά συλλαλητήρια ενάντια στο έγκλημα στην Παλαιστίνη και εδώ στην Ξάνθη; Ποια δύναμη βρέθηκε στη πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης προς τον σεισμόπληκτο γειτονικό τουρκικό λαό; Ποια δύναμη στέκεται αταλάντευτα απέναντι στο ρατσισμό, τον φασισμό, την ακροδεξιά, τις διακρίσεις;

Αυτή η δύναμη είναι το ΚΚΕ και πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά κόντρα σε πιέσεις και ψεύτικες υποσχέσεις.»

Από πλευρά της, η Σ. Διγενή επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα από τη συγκέντρωση στέλνεται μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «καμιά “νομιμοποίηση” δεν θα έχει η εγκληματική πολιτική της και ότι θα βρίσκει απέναντι όλο και πιο δυνατή την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ. Στις 9 του Ιούνη θα κάνουμε αυτό που σκεφτόμαστε. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να “απονομιμοποιήσει” την κυβερνητική πολιτική και την κλιμάκωσή της το επόμενο διάστημα. Γιατί όλα τα άλλα κόμματα, αθροίζουν και δεν αφαιρούν από το 41% της ΝΔ, επειδή συγκλίνουν μαζί της σε όλα τα στρατηγικά ζητήματα».

Τέλος, ο Β. Μπέλλος σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ δεν εφησυχάζει τον λαό ότι όλα μπορούν να λυθούν μόνο με την ψήφο ή με μια απλή αλλαγή διαχείρισης, παρόλο που δεν υποτιμά και πιέζει για μέτρα άμεσης ανακούφισης και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του λαού. Δεν κρύβει ότι η μόνη ουσιαστική διέξοδος για να μπορέσουν τα λαϊκά στρώματα να ζήσουν σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής είναι μία άλλη κοινωνία, όταν ο λαός ανατρέψει το σημερινό αστικό κράτος, πάρει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του και διαμορφώσει ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο οικονομίας και διακυβέρνησης: την κεντρικά σχεδιασμένη σοσιαλιστική οικονομία. Όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος μας λένε ότι δεν έχουμε ρεαλιστικό σχέδιο, αλλά φίλες και φίλοι αυτή η κοινωνία έχει υπάρξει στο παρελθόν και θα υπάρξει και στο μέλλον». «Στις Ευρωεκλογές, λοιπόν, της 9ης Ιούνη ψηφίζουμε ΚΚΕ. Μόνο με δυναμωμένο το ΚΚΕ μπορεί ο λαός να βρεθεί σε καλύτερη θέση μάχης από την αμέσως επόμενη ημέρα», πρόσθεσε.

Ακολούθησε πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που κατέληξε στην Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης του υπουργείου Εξωτερικών, τονίζοντας την ανάγκη να σταματήσει κάθε στήριξη από την ελληνική κυβέρνηση στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να αναγνωριστεί άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με βάση και την ομόφωνη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου του 2015.

ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button