Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Την ήττα με 1-0 γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου η SKODA ΞΑΝΘΗ από τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα με τέρμα που πέτυχε ο Μπακαγιόκο στο 62ο λεπτό της συνάντησης.

Την ήττα με 1-0 γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου η SKODA ΞΑΝΘΗ από τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα με τέρμα που πέτυχε ο Μπακαγιόκο στο 62ο λεπτό της συνάντησης.


Αυτό ήταν και το 2ο συνεχές άτυχο αποτέλεσμα για το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου καθώς είχε προηγηθεί το 1-2 από τον Παναθηναϊκό. 


 Ο Σταύρος Λαμπριάκος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν αυτός που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης με τον Γκρζέλακ και τον Σουάνη να τον βοηθούν στο επιθετικό κομμάτι.


Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κοντρέρας και Μάρκος Αντόνιο. 


Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι φανέρωσαν τις προθέσεις τους και πίεσαν την εστία του Μίχαελ Γκσπούρνιγκ. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας, δύστυχως για τον ΠΑΟΚ, βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και είπε σε πολλές φορές όχι στις προθέσεις των ποδοσφαιριστών του Φερνάντο Σάντος.


 Λίγα μετά την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα ο αρχηγός της SKODA ΞΑΝΘΗ, Γιάννης Παπαδημητρίου, αποχώρησε από τον αγώνα λόγω τραυματισμού με τον Βίκτωρ Αγκάλι να παίρνει την θέση του και τον Κώστα Φλίσκα να περνά από τον χώρο του κέντρου στο δεξί άκρο της άμυνας.


Λίγο αργότερα ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά η κεφαλιά του Μάρκος Αντόνιο βρήκε το δοκάρι της εστίας μας.  


Στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Παράσχου άρχισαν να ισορροπούν τον αγώνα μη επιτρέποντας τους αντιπάλους τους να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις.


Η αλλαγή του Φερνάντο Σάντος στο 60ο λεπτό ήταν και αυτή που έκρινε τον αγώνα καθώς ο επιθετικός του ΠΑΟΚ στην 1η επαφή του με την μπάλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αμυντικό λάθος.  


Οι συνθέσεις των ομάδων: 


ΠΑΟΚ:Χαλκιας, Αντόνιο, Δάρλας, Κονσεϊσάο, Αναστασάκος (Μαλεζάς 84 ), Κοντρέρας, Ίβιτς, Βερόν, Λάκης (Κωνσταντινίδης 80 ), Μπαλάφας (Μπακαγιόκο 61 ), Σνάουτσνερ. 


SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (Αγκάλι 33 ), Τζιωρτζιόπουλος (Ταϊντέρ 66 ), Ντοριβάλ, Γκρέζλακ (Κιντάνα 77 ), Λαμπριάκος, Σουάνης, Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Φεριέρ


 



O Roy και ο Ben


δεν μένουν πια εδώ… 


Γράφει ο Σωκράτης Κατσαούνης     


  Είναι κάποια πράγματα που μένουν βαθιά χαραγμένα στην μνήμη σου. Βιώματα μιας άλλης εποχής, όταν εμείς που βρισκόμαστε πια στα πρώτα και τα δεύτερα -άντα, διαβαζαμε κόμικ.


 Ιεροτελεστία ολόκληρη η απόκτησή τους, με το χαρτζιλίκι να πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα στον περιπτερά για να διαβάσουμε τα “κατορθώματα” των αγαπημένων μας ηρώων…  


Ανάμεσα σε αυτούς, δύο μυθικές μορφές που έκαναν πολλούς να αγαπήσουν (ακόμα περισσότερο) το ποδόσφαιρο.


 Ο λόγος για τον Μπέν Λίπερ και τον Ρόι Ρέις (ή πιο γνωστό σαν Ρόι των Ρόβερς).


Αν δεν τους ξέρετε (ελέω ηλικίας) να σας τους συστήσω: Ο Μπέν Λίπερ, πιο γνωστός σαν τερματοφύλακας – γιατρός, ήταν αυτό που έλεγε ο τίτλος του. Απροσπέλαστος τερματοφύλακας, φόβητρο κάθε επιθετικού, παράλληλα σπούδασε γιατρός, αγωνίστηκε στην Mancaster City και την εθνική (Αγγλίας ντε…). Ο έτερος παικταράς ο Ρόι, μας απασχόλησε χρόνια και χρόνια με αυτό το φαρμακερό αριστερό του πόδι… Έπαιξε σε όλη την καριέρα του στους Melchester Rovers. Κάθε χρόνο καθάριζε και απο κάνα-δυο τίτλους. Τι ντρίμπλα, τι σουτ, τι ηγετική φυσιογνωμία. Μπροστά του ο Ροναλντίνιο δεν άξιζε μία! Αφήστε που έγινε και προπονητής της Melchester (τρελό κόλλημα με την ομάδα) και κοουτσάρησε και την εθνική σε ένα παιχνίδι…


Μπορεί να διαβάζαμε κάθε εβδομάδα τα κατορθώματά τους αλλα στην ουσία πάντα ξέραμε πως όλα θα πάνε καλά για τον ήρωά μας. Πάντα θα έκανε την απίθανη απόκρουση. Πάντα θα έβρισκε τον τρόπο να πετύχει το απίθανο γκόλ.


Το κακό είναι πως όταν τους χρειάζεσαι στην πραγματικότητα αυτούς τους ήρωες των παιδικών σου χρόνων δεν τους βρίσκεις… Όπως για παράδειγμα σήμερα. Όσο στραβά και να πήγαινε η ομάδα στο τέλος ο Ρόι θα “καθάριζε”. Έλα όμως που δεν τον έχω στην Ξάνθη! Να μην είμαι, βέβαια, αχάριστος. Έχω Μπέν. Ή καλύτερα Μίκαελ… Το κακό είναι πως δεν μου φτάνει. Το χειρότερο είναι πως μας έχουν πάρει πρέφα και οι άλλοι…


 




Ανακοίνωση


συλλόγου XanthiFans 


 Παρακαλούνται τα μέλη του Συλλόγου “Xanthifans” να παραβρεθούν στο Καφέ Εστιατόριο “Βίων”, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 18.30 για να ψηφίσουν – εγκρίνουν  τα παρακάτω θέματα:


1)  Ανασυγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου και ζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης


2) Έγκριση επόμενων κινήσεων


3)  Ενημέρωση των μέχρι τώρα πεπραγμένων


4) Εκλογή ελεγκτικής επιτροπής


 



  Ξεφουσκώνει


Η υποχώρηση από τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας σε συνδυασμό με την απογοητευτική εικόνα που παρουσίασε η Ξάνθη και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ έχουν σκορπίσει τον προβληματισμό τόσο στις τάξεις της ΠΑΕ όσο και του κόσμου.


Οι παίκτες της ομάδας μας για άλλη μία φορά πέταξαν ένα ημίχρονο και παρουσιάζοντας αποκαρδιωτική εικόνα έδωσαν την αίσθηση ότι αν ο Γκζπούρνινγκ δεν ήταν σε καλή μέρα θα μπορούσαν να είχαν δεχτεί τουλάχιστον 5 γκολ.


Είναι πλέον γενική παραδοχή ότι μετά το ματς με τον Αρη η ομάδα αρχίζει και ξεφουσκώνει, απέχοντας κατά πολύ από το συμπαγές σύνολο που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τις προηγούμενες αγωνιστικές. Επιπλέον, άλλο ένα θέμα που δεν πέρασε απαρατήρητο ήταν ότι για δεύτερη φορά ο Ζουέλα, ενώ αρχικά είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας (σ.σ.: που ανακοινώνεται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ), τελικά αποκλείστηκε τελευταία στιγμή  λόγω ενοχλήσεων στη μέση.


Προχθες οι ακρίτες ακολούθησαν χαλάρωμα, ενώ χθες απολαυσαν το ρεπό τους.


Ο Τζιωρτζιόπουλος θα υποβληθεί το πρωί σε επέμβαση ανάτασης μύτης μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ τόσο αυτός όσο και ο Παπαδημητρίου θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή λόγω τιμωρίας.


Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιό του ο Πολωνός τερματοφύλακας Πάβελ Λίνκα.


ΒΙΚΥ ΣΙΩΡΗ


 



Τέλος το εκπληκτικό σερί 


 Το εκπληκτικό σερί της Ξάνθης και του Μίκαελ Γκσπούρνινγκ ολοκληρώθηκε στην Τούμπα. Ο διεθνής Αυστριακός γκολκίπερ δέχθηκε εκτός έδρας γκολ μετά από 692 λεπτά στο πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ ούτως ή άλλως για εκτός έδρας αγώνες στην Α’ Εθνική. Η Ξάνθη διατηρούσε το αήττητο σε όλα τα παιχνίδια (επτά στο σύνολο) μακριά από τα Πηγάδια.


Παράλληλα είχε καταφέρει να μην είχε δεχθεί ούτε τέρμα, με τέσσερις “λευκές” ισοπαλίες και τρία διπλά (2-0 τον ΟΦΗ, 1-0 σε Νέα Σμύρνη και “Αλκαζάρ”). Ωστόσο ήρθε ο Μπακαγιόκο να δώσει τέλος σε αυτό το ρεκόρ. 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button