“Οι εκλογές των ανατροπών των μηνυμάτων και των προβληματισμών…”

Επιτέλους τέλος με τις εκλογές….. Και εννοώ τις αυτοδιοικητικές γιατί γενικά με το κεφάλαιο εκλογές φαίνεται πως θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς από τώρα πέφτουν τα στοιχήματα για πρόωρες την ερχόμενη άνοιξη…. Προσωπικά το βλέπω λίγο μακρινό καθώς ο Κέρβερος η Τρόικα μας απειλεί με χρεοκοπία αν σπαταλήσουμε τα χρήματα που μας δίνουν για εκλογικές αναμετρήσεις…. Αλλά είπαμε άλλο Έλληνας και άλλο οι λοιποί Ευρωπαίοι….και η ψυχή και το μυαλό του άβυσσος …..

Επιτέλους τέλος με τις εκλογές…..

 Και εννοώ τις αυτοδιοικητικές γιατί  γενικά με το κεφάλαιο εκλογές φαίνεται πως θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς από τώρα πέφτουν τα στοιχήματα για πρόωρες την ερχόμενη άνοιξη….


 Προσωπικά το βλέπω λίγο μακρινό καθώς ο Κέρβερος η Τρόικα μας απειλεί με χρεοκοπία αν σπαταλήσουμε τα χρήματα που μας δίνουν για εκλογικές αναμετρήσεις….


 Αλλά είπαμε άλλο Έλληνας και άλλο οι λοιποί Ευρωπαίοι….και η ψυχή και το μυαλό του άβυσσος …..


 Όπως άβυσσος και το μυαλό των ψηφοφόρων…..


 Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών…..


 Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί τόσο η Περιφέρεια ΑΜ-Θ όσο πολύ περισσότερο ο δήμος της Ξάνθης……


 


 

Πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα στους δύο μονομάχους για το δημαρχιακό θώκο της Ξάνθης ο αγώνας που δόθηκε στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών προχθές την Κυριακή…..

 Οι καρδιές χτυπούσαν δυνατά και από τις δυο πλευρές και η αγωνία στα ύψη μέχρι και την τελευταία στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων…..


 Και εκεί που το πιο φυσιολογικό θα ήταν ο πλειοψηφών του πρώτου γύρου να ήταν πιο χαλαρός μια και είχε μια μεγάλη διαφορά έναντι του δευτέρου και ήθελε μόλις μιάμιση μονάδα για να βγει, η ανησυχία ήταν έκδηλη στα μέλη του συνδυασμού και δικαιολογημένα όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ….


 Γιατί ότι και να λένε οι υποψήφιοι, οι ψηφοφόροι, οι φίλοι και οι εχθροί, τον τελικό λόγο τον έχει η  “εγκυμονούσα” κάλπη…..


 Και όχι λίγες  φορές, υπό συνθήκες όχι πάντα φυσιολογικές, όταν έρθει η ώρα του “τοκετού” και αποκαλύψει το τι έκρυβε, μπορεί να κάνει και την ανατροπή…..


 


 

Μόνο που υπάρχουν και στιγμές που η κοινή λογική αδυνατεί να ερμηνεύσει και να κατανοήσει τα αποτελέσματά της…..

 Ο λαός ψήφισε…..κατέδειξε με την ψήφο του  τον αρεστό του……


 Και εκεί που πιστεύαμε ότι την προηγούμενη Κυριακή ήταν ο τάδε, μόλις μέσα με μια εβδομάδα διαφορά διαπιστώνουμε ότι είναι ο δείνα….


 Τη μια Κυριακή ψηφίζεις το έναν υποψήφιο και την άλλη τον άλλο…παράπονο να μην έχει κανείς ……


 

Μόνο που όλα αυτά που συμβαίνουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στην Ξάνθη είναι για γέλια και για κλάματα ….

 Αυτά πού όλοι σιγοψυθιρίζουμε και κουτσομπολεύουμε ότι συμβαίνουν σε κάθε προεκλογική περίοδο μαρτυρούν ότι δεν υπάρχει πολιτικός πολιτισμός ….


 Μαρτυρούν ότι ζούμε τριτοκοσμικές καταστάσεις, τις οποίες σπάνια αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε….


 Μια μερίδα συμπολιτών μας άγεται και φέρεται κατά το δοκούν…..


 Συμπολίτευση και αντιπολίτευση εξαρτάται από το τι θα πράξει  την ημέρα των εκλογών Δροσερό και Ρέμβη…..


 Και το αποτέλεσμα το είδαμε το βράδυ της περασμένης Κυριακής …..


 


 

Όταν θα ωριμάσουν πολιτικά όλοι  και αποκτήσουν την πρέπουσα εκλογική συμπεριφορά και έκφραση κανείς δε θα έχει να φοβάται τίποτε…..

 Όταν όμως πάνω από την προσωπικότητα και ικανότητα του υποψηφίου μπαίνει μια τιμή, ένα νόμισμα, τότε αυτό θυμίζει τριτοκοσμικές καταστάσεις που πολλές φορές γυρίζει σε  μπούμερανγκ πότε προς τη μια πλευρά και πότε προς την άλλη….


Για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής πολλά, πολλά ειπώθηκαν, αλλά τόσα συνέβησαν και πολλά συμπεράσματα εξήχθησαν ….


 Ο καθένας από τη δικιά του σκοπιά επιρρίπτει και τις ευθύνες σε εκείνους που πιστεύει ότι φταίνε για το δικό του αποτέλεσμα…..


 Συνειδήσεις εξαγοράστηκαν, ψηφοφόροι πουλήθηκαν, συμφωνίες κλείστηκαν, φήμες ή αλήθεια, ο χρόνος θα δώσει την απάντηση και όχι μόνο…..


 Γιατί αν γνώριζαν πραγματικά με στοιχεία και αποδείξεις, τότε η δικαιοσύνη θα πρέπει να είχε τον πρώτο λόγο και ανάλογα να έπραττε στη συνέχεια….


 Κάποιοι νόμοι μιλούν για ακύρωση αποτελεσμάτων και έκπτωση αξιωμάτων…..


 Βέβαια όλα αυτά μόνο στα χαρτιά…..


 


 

Πέρα όμως από τον παράγοντα χρήμα, που είχε όπως φαίνεται καθοριστικό ρόλο στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, τόσο σε επίπεδο δήμου, όσο και περιφέρειας, και η  μεγάλη αποχή που άγγιξε 55% και ίσως και περισσότερο θα πρέπει να προβληματίσει όλους ….

 Τελικά οι νέοι αιρετοί άρχοντες αναδείχθηκαν από την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας ….;


 Αυτό το 50% συν ένα που χρειάστηκαν για τη εκλογή τους είναι τελικά από τη μειοψηφία των πολιτών, αφού ο τελικός αριθμός εκείνων που δεν προσήλθε να ψηφίσει στις κάλπες ήταν πολύ μεγαλύτερος από εκείνων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα…..


 Φτάσαμε πλέον σε μια εποχή που καθημερινά διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο ότι η δημοκρατία μας νοσεί και ότι τα αυτονόητα που ήταν κάποτε για τους πολίτες πλέον έχουν γίνει το ζητούμενο …..


 Αρκεί κανείς να αναλύσει τα αποτελέσματα της κάλπης και τα μηνύματα που στέλνει και θα συμπεράνει πολλά…..


 Η ανατροπή χρειάζεται όχι να έλθει μέσα από την κάλπη, αλλά μέσα από τις πράξεις των ανθρώπων που έχουν συνείδηση του χρέους τους ως πολιτικά όντα και του δικαιώματος που τους παρέχει το Σύνταγμα δια του εκλέγει και εκλέγεσθαι…και φυσικά άνευ τιμήματος και οβολού……


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button