Περιφέρεια

ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΛΑΔΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΠ ΑΜΘ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΜΘ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Φίλες και φίλοι, εκ μέρους του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες της σημερινής ημερίδας. Γνωρίζετε ότι για το ΚΚΕ το ζήτημα της προστασίας των δασών, η αντιπυρική προστασία είναι πάντα ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεών του με δεκάδες παρεμβάσεις στη Βουλή, με ημερίδες και εκδόσεις, κυρίως με την παρέμβασή μας στο κίνημα, στα σωματεία, στους συλλόγους, στους διάφορους φορείς, ώστε να υιοθετηθούν και να διεκδικηθούν από τον ίδιο το λαό τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των δασών, συνολικά του περιβάλλοντος. Γνωρίζετε επίσης, την μεγάλη εθελοντική προσφορά των μελών του Κόμματος και εδώ στον Έβρο στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, στην προστασία του λαού της περιοχής.

Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα υλοποιώντας και τη στρατηγική της ΕΕ δαπανούσαν για το 60% της επιφάνειας της χώρας μας που καλύπτεται από δάση μόλις το 0,04% του κρατικού προϋπολογισμού, άφησαν χωρίς την απαραίτητη στελέχωση κρίσιμες υπηρεσίες, θεσμοθέτησαν την διάσπαση της πρόληψης από την καταστολή με ολέθριες συνέπειες, συνέχισαν την πολιτική χρήσεων γης, την εμπορευματοποίηση της γης, που έχει οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη «συμβίωση» Δασών με βιομηχανία, τουριστικές επιχειρήσεις, βίλες, οικισμούς, με κίνδυνο πυρκαγιών και άλλων ατυχημάτων, με καταστροφικές συνέπειες για τον πληθυσμό.

Πολλοί μιλούν τώρα για καταστροφή που μπορεί να γίνει ευκαιρία, αλλά δυστυχώς εννοούν μπίζνες πάνω στα καμένα. Η πολιτική που μας έφερε μέχρι εδώ, δήθεν είναι αυτή που θα μας σώσει στη συνέχεια. Είναι αποκαλυπτικό το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη για τα μέτρα που θα επιχειρήσει να φέρει η κυβέρνηση με τα οποία εκχωρεί τη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων στους ξυλοβιομήχανους και ξυλέμπορους και μάλιστα με επιδότηση.

Είναι κρίσιμο αυτή τη περίοδο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στον Έβρου και αλλού να υψωθεί ένα μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης για ολοκληρωμένη διαχείριση των δασών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, για να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, η προμήθεια των απαραίτητων μέσων, για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών και βέβαια η αποζημίωση στο 100% των πληγέντων. Σας ευχαριστώ.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

7/3/2024

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button