“ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ”;

Κατάργηση Γενικών Συλλογικών Συμβάσεως εργασίας, μία ακόμη απόφαση της Κυβέρνησης η οποία “μειώνει” το κόστος παραγωγής αλλά παράλληλα εξωθεί την κοινωνία στα άκρα.

Η Κυβέρνηση εξειδικεύεται, λέει ο Αγγελος Μπεμπεκίδης,  πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, με τα νομοσχέδια που έχει καταθέσει σε βάρος των εργαζομένων.

Κατάργηση Γενικών Συλλογικών Συμβάσεως εργασίας, μία ακόμη απόφαση της Κυβέρνησης η οποία “μειώνει” το κόστος παραγωγής αλλά παράλληλα εξωθεί την κοινωνία στα άκρα.

Η Κυβέρνηση εξειδικεύεται, λέει ο Αγγελος Μπεμπεκίδης,  πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, με τα νομοσχέδια που έχει καταθέσει σε βάρος των εργαζομένων. “Ταφόπλακα” χαρακτηρίζει πλέον την απόφαση της Κυβέρνησης με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Επίσης έκανε αναφορά στην μέχρι τώρα τήρηση της Εθνικής Σύμβασης εργασίας μεταξύ των συνδικαλιστών των εργοδοτών και των εργαζομένων, κάτι που όπως τόνισε πλέον αυτό δεν θα τηρείται. “Μέχρι πριν από λίγο καιρό μιλούσαμε για τη γενιά των 750 ευρώ, τώρα για ποια γενιά θα μιλάμε; Των 500 ευρώ”;

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση, η οποία πάντοτε βρίσκει τρόπους και “τερτίπια” να μειώνει στο όριο της πείνας το μεροκάματο των εργαζομένων. “Πιστεύαμε ότι η Κυβέρνηση δεν θα έβρισκε τρόπο να μειώσει και άλλο τα εισοδήματα των εργαζομένων, να όμως που βρήκε και μας οδηγεί στην εξαθλίωση”.

Τελειωμένη ιστορία πλέον θεωρεί μετά και από αυτήν την παρέμβαση της Κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων. “Από εδώ και πέρα πλέον θα επικρατήσει ο νόμος της   Ζούγκλας”.

έκανε αναφορά στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που ξεπερνά το 35%. Επίσης σημείωσε,  υπάρχουν οι ανεξέλεγκτες ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Κάνοντας αναφορά στα επικουρικά,  είπε ότι τα κόβουν παρ ότι είναι εισφορές των εργαζομένων. Ένα ταμείο καθαρά των εργαζομένων, που ούτε οι εργοδότες πλήρωναν αλλά ούτε το κράτος.  “Παρ  όλα αυτά παρεμβαίνουν και κάνουν περικοπές”.

Το χειρότερο όλων είναι ότι η κυβέρνηση με τα νομοσχέδια που ψηφίζει στερεί τα διαπραγματευτικά όπλα των εργαζομένων. “Οι εργαζόμενοι πλέον δεν μπορούν να έρθουν σε διαπραγμάτευση με τους εργοδότες. Αυτό το εκμεταλλεύονται ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις και λειτουργούν ανταγωνιστικά με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, οι οποίες παίρνουν μέτρα  και αυτές. Όλα αυτά πλέον λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων”.

Επίσης τονίζει ότι η  ανεργία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Εργασίας στις αρχές του 2012 θα αγγίξει το 1.200.000 άτομα. “Από την άλλη όλοι αυτοί μιλούν για ανάπτυξη, κάτι που εμείς μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει. Που είναι η ανάπτυξη; Τις προτάσεις της ΓΣΕΕ όταν ο κ. Λοβέρδος  καλούσε σε κοινωνικό διάλογο τους φορείς, τις πέταξαν  στο καλάθι των αχρήστων. Αναγκαστικά η ΓΣΕΕ έφευγε από το διάλογο, όμως τις προτάσεις της τις είχε καταθέσει. Εδώ και 1,5 χρόνο η πολιτική γίνεται σε βάρος των εργαζομένων. Που είναι το αποτέλεσμα; Κάθε μήνα καταγράφεται και ένα αρνητικό ρεκόρ και κάθε μήνα τα έσοδα του δημοσίου μειώνονται. Στον δε δημόσιο τομέα που άρχισαν τις παρεμβάσεις τους, την απόλυση την βάφτισαν εργασιακή εφεδρεία”.

Ο κ. Α. Μπεμπεκίδης είναι σίγουρος για την κοινωνική έκρηξη και όχι μόνο στην Ελλάδα.  Ήδη παρακολουθώντας την ειδησεογραφία απλοί πολίτες στην Αμερική διαδηλώνουν την αντίρρηση τους για το οικονομικό σύστημα που κυβερνά τον κόσμο.

Ο κόσμος πλέον δεν “βγαίνει” , συνεχίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και έκανε αναφορά στις  έκτακτες εισφορές   μέσω της ΔΕΗ και θεωρεί ότι αυτή η ενέργεια της Κυβέρνησης είναι απαράδεκτη και αυτό αφορά τους εργαζομένους. Όμως δυστυχώς οι άνεργοι είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που εργάζονται, εκεί τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. “Μοιραία, αναφέρει, ο κόσμος θα αντιδράσει, θα βγει στους δρόμους και είναι αναπόφευκτη η κοινωνική αναταραχή και έκρηξη. Δεν υπάρχει καμία προοπτική, δεν γνωρίζει κανείς αν σε πέντε ή δέκα μήνες θα ανακάμψει προς το θετικό όλη η εικόνα. Άρα, σημειώνει,  όλα είναι άδικα. Αφού λένε ότι το 2012 τα πράγματα θα είναι χειρότερα”                                                 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button