Τρίτο Μάτι

Παιδιά των Παιδικών Σταθμών «Μαγικός Αυλός» και «Το Πρότυπο» επισκέφθηκαν το κτήμα και οινοποιείο Βουρβουκέλη

Μετά από μια βδομάδα γνωριμίας των παιδιών των Παιδικών Σταθμών «Μαγικός Αυλός» και «Το Πρότυπο» με τη διαδικασία του τρύγου και το ζύμωμα των δικών τους μουστοκούλουρων, επισκεφθήκαμε,  το Κτήμα και Οινοποιείο Vourvoukeli Estate, όπου είδαμε τον χώρο παρασκευής αλλά και φύλαξης των αγαπημένων σε πάρα πολλούς κρασιών του.

Ο οινοποιός, γεωπόνος και ενεργός πολίτης, Οδυσσέας Βουρβουκέλης, μας γνώρισε την ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης, την οποία είχε ιδρύσει πριν 24 χρόνια ο αείμνηστος πατέρας της οικογένειας, γιατρός Νίκος Βουρβουκέλης. Πέρα από τη δεδομένη και διεθνώς αναγνωρισμένη ποιότητα των κρασιών, η οικογένεια Βουρβουκέλη έφερε εκ νέου στο προσκήνιο τοπικές ποικιλίες της περιοχής μας, γεφυρώνοντας το παρόν με την αρχαιότητα, ακόμα και με τον μύθο του Ηρακλή και του φίλου του Άβδηρου.

Όλοι μας γευτήκαμε ελληνικές ποικιλίες τυριών και κασεριών, μουστοκούλουρα και οι μεγάλοι δοκιμάσαμε τα κρασιά Βουρβουκέλη. Περπατήσαμε στον όμορφο αμπελώνα και με τα παιδιά δημιουργήσαμε το δικό μας κολλάζ με θέμα τον υπέροχο καρπό της αμπέλου. Κλείσαμε όμορφα την ημέρα με γεύμα δίπλα στο κύμα, στο εστιατόριο Πόρτο Άβδηρα. Αξίζει να συνδυάσετε μια επίσκεψη στο οινοποιείο και μετά φαγητό στο εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται πάνω στο νέο λιμάνι και δίπλα στο αρχαίο λιμάνι των Αβδήρων που παραμένει ορατό μέχρι τις μέρες μας.

Θερμές ευχαριστίες εκ νέου στην οικογένεια Βουρβουκέλη για την υποδοχή και φιλοξενία. Έπεται συνέχεια στη συνεργασία!

Νίκος Κοσμίδης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button