«Ξεκίνησε η σύγχρονη Οδύσσειά μας…..»

Το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά το κουμπάκι που πάτησε ο Γιώργος για την προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης , στο τρίο δηλαδή Ε.Ε-ΕΚΤ-ΔΝΤ, το πέρασα παρέα με το κουμπιουτεράκι μου, τις εφημερίδες και τη σχετική βιβλιογραφία για να ενημερωθώ και να προετοιμαστώ καταλλήλως για αυτά που με περιμένουν…..
Ήταν ένα δύσκολο διήμερο, που μόνο ξεκούραση ψυχής και μυαλού και σώματος δε σήμανε για μένα, καθότι από την πολύ περισυλλογή και προβληματισμό, ακόμη λίγο και δε θα γλύτωνα το μπλακ-άουτ…..

Το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά το κουμπάκι που πάτησε ο Γιώργος για την προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης , στο τρίο δηλαδή  Ε.Ε-ΕΚΤ-ΔΝΤ, το πέρασα παρέα με το κουμπιουτεράκι μου, τις εφημερίδες και τη σχετική βιβλιογραφία για να ενημερωθώ και να προετοιμαστώ καταλλήλως για αυτά που με περιμένουν…..


Ήταν ένα δύσκολο διήμερο, που μόνο ξεκούραση ψυχής και μυαλού και σώματος δε σήμανε για μένα, καθότι από την πολύ περισυλλογή και προβληματισμό, ακόμη λίγο και δε θα γλύτωνα το μπλακ-άουτ…..


Πού να έρθουν και τα υπόλοιπα  weekend των εργαζομένων ή πιο σωστά όλες αυτές οι ημέρες, όλα αυτά τα χρόνια της νέας λιτότητας που μας ετοιμάζουν οι νέοι διαχειριστές της πατρίδας……


Αν και ο πρωθυπουργός υπόσχεται ότι στόχος της προσφυγής, είναι να απελευθερώσει την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες ….


Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας, δε θα μας συμβουλεύουν και θα μας προτείνουν λύσεις…..


Θα αποφασίζουν και θα διατάζουν δια της πλαγίας οδού και άρα τα περί κόκκινων γραμμών και τα συναφή αγνοήστε τα ……


 


Μια νέα πραγματικότητα λοιπόν πρόβαλε για του Έλληνες , η οποία μάλλον κατά την τελική αποκάλυψή της θα αποδειχθεί πως θα είναι ιδιαίτερα σκληρή και επίπονη για όλους μας …..


Καλά να πάθουμε, αφού δεν φρονήσαμε εκ των προτέρων να αναδείξουμε πολιτικούς με διορατικότητα και όχι απλούς διαχειριστές και εκτελεστές…..


Το παν είναι να προλαμβάνεις και όχι να έρχεσαι εκ των υστέρων και να επιβάλλεις μέτρα για να διώξεις το κακό…..


Φταίμε όλοι μας σε αυτό και μακάρι αυτή τη φορά οι θυσίες του λαού να πιάσουν τόπο και να συμβάλλουν στην αναγέννηση της χώρας …..


Μακάρι η σύγχρονη Οδύσσεια που ξεκινά, αυτό το δύσκολο ταξίδι με βάρκα την ελπίδα να έχει ευτυχή κατάληξη…..


Αλλά πολύ φοβάμαι που οι εξελίξεις από εδώ και πέρα θα είναι απρόβλεπτες…..


 


Στο πρώτο μου  Σαββατοκύριακο μετά την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης-βρε τι έχω πάθει είναι σαν να μετρώ πΧ και μΧ- το πέρασα προσπαθώντας να ερμηνεύσω και να αποκωδικοποιήσω όλα αυτά τα σημειολογικά στοιχεία και τις αναφορές του πρωθυπουργού όταν άναψε το πράσινο φως στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου για να ζητήσουμε τα ….δανεικά με τα μικρότερα επιτόκια…..


Γιατί το ανακοίνωσε από το ακριτικό Καστελόριζο…..;


Τι ήθελε να πει ο ποιητής….; Ότι πάμε για ακραίες καταστάσεις…..;


Ότι τίθεται και ζήτημα της εθνικής μας ακεραιότητας…..;


Ή μήπως σηματοδοτεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει πιάσει τα άκρα , έχει ξεφύγει τόσο πολύ από τις ιδεολογικές  αρχές που αυτό πρεσβεύει…..;


Βέβαια όταν βρίσκεσαι σε θέση αντίστοιχη της γνωστής παροιμίας μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, τότε σηκώνεις τα χέρια ψηλά και αναζητείς τον από μηχανής θεό και στην προκειμένη περίπτωση το ΔΝΤ για να σε σώσει…..


Τώρα αν για να τη γλυτώσεις είσαι διατεθειμένος να τον χρυσοπληρώσεις σε είδος, αφού χρήματα δεν έχεις είναι ένα άλλο θέμα …..


Και εδώ βέβαια , σε αυτό το σημείο είναι ο φόβος και ο τρόμος όλων, το άγνωστο που μας ξημερώνει…..


 


Και η  αλήθεια είναι πως με όλες αυτές τις εκφράσεις, μεταφορές και παρομοιώσεις που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός μόνο θετικές σκέψεις δε με βοηθά να κάνω…..


Τη μια μιλάει για τον Τιτανικό, ο οποίος βούλιαξε τελικά, την άλλη μιλά όπλο γεμάτο και δίχτυ ασφαλείας και τώρα για Οδύσσεια και Ιθάκη…..


Μάλιστα κατά την ανακοίνωση της προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε τόσο σίγουρος για τη βοήθεια των εταίρων μας που είπε χαρακτηριστικά «θα μας παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά»…..


Μόνο που τέσσερις μέρες μετά την προσφυγή η Αγκέλα συνεχίζει να βάζει φρένο στη βοήθεια κάνοντάς μας τη ζωή δύσκολη και τα σπρεντς να πιάνουν κόκκινο….


Άρα πόσο αισιόδοξες σκέψεις να κάνω….


Μπορώ ; δεν μπορώ και όταν μάλιστα άκουσα και από τα χείλη του πρωθυπουργού να μιλά για μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό…..


Για να βρει την Ιθάκη του ο Οδυσσέας του Όμηρου χρειάστηκε να θαλασσοδαρθεί δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο στην Τροία (και άλλα δέκα εκεί) και να αντιμετωπίσει πλήθος δυσκολιών και κινδύνων…..


Αφήστε που στο τέλος έφτασε στην Ιθάκη μόνος του…..


Ο Γιώργος, ως σύγχρονος Οδυσσέας , θα τα καταφέρει να φτάσουμε όλοι σώοι και ασφαλείς στη νέα μας Ιθάκη….;


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button